Atletico Madrid’den Üzünlü Veda

İspanya hentbol tarihinde çok önemli bir yere sahip olan Atletico Madrid Hentbol Kulübü, ekonomik sorunlar nedeniyle faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

Atletico Madrid Hentbol Kulübü Başkanı Domingo Diaz de Mera, kulübünresmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, ekonomik sorunlardandolayı faaliyetlerini sona erdirdiklerini duyurdu. Açıklamada, “Tüm sporbirimlerimizi etkileyen, ekonomimizde yaşanan sorunlardan dolayısportif aktivitelerimizi sonlandırma kararı aldık. Sponsorların vekamusal kurumların lojistik destek eksikliği, kulübün hayatta kalmasınıimkansız hale getirdi” denildi.

Açıklamada, kulübün, Maliye Bakanlığı’na915 bin avro borcunun bulunduğu ve birçok sporcusuna aylık maaşınıödeyemediği bilgisi de yer aldı. Atletico Madrid Kulübü, benzer ekonomiksorunlardan dolayı 1992 yılında kapanmış ve 2011’de tekrar açılmıştı.İspanya hentbol tarihinde çok sayıda başarısı bulunan Atletico MadridHentbol Kulübü, son olarak geçen sezon Avrupa Hentbol şampiyonlar ligi’nde4’lü finallerde mücadele etmişti. Gelecek sezon için bazı önemlisporcularının sözleşmelerini yenileyen, hatta transfer bile yapanAtletico Madrid Hentbol Kulübü’nün ekonomik krizi sponsorlarla çözmeplanının tutmadığı görüldü. İspanyol hentbolunda, benzer ekonomiksebeplerden ötürü Portland San Antonio ve Teka gibi kulüpler de geçensezon kapanmıştı.

Bakmadan Geçme