Avrupa Arenasında Heyecan Başlıyor

Hentbolda ülkemizi Avrupa Kupalarında temsil edecek takımlarımızın rakipleri belli oldu.

2014-2015 sezonu Erkekler ve BayanlardaEHF ve Challenge Kupasında mücadele edecek takımlarımızın rakipleribelli oldu. Kura çekimi Avrupa Hentbol Federasyonu’nun (EHF) Viyana’dakimerkezinde yapıldı.

Erkekler EHF Kupasında ülkemizi temsil edecek olan Bursa NilüferBelediyesi, 1. eleme turunda Slovak HC Sporta Hlohovec ile mücadeleedecek. Temsilcimiz bu turdaki ilk maçını 6/7 Eylül, rövanşını ise 13/14Eylül 2014 tarihinde oynayacak. 

Erkekler Challenge Kupasında ise iki takımımız mücadele edecek. 3.turdan kupaya katılacak Ankara İl Özel İdare, Hollanda ekibi Red BoysDifferdange ile eşleşti. BüyükşehirBelediyesi Ankaraspor ise Ukrayna’nın TR Zaporozhye takımıyla eşleşti. Temsilcilerimiz ilk maçlarını 22/23 Kasım, rövanş maçlarını ise 29/30Kasım 2014 tarihlerinde oynayacak.


Bayanlar EHF Kupasında ise Muratpaşa Belediyesi ve YenimahalleBelediyesi mücadele edecek. Kupaya 2.turdan dahil olacak YenimahalleBelediyesi Belarus’un HC Gomel takımıyla eşleşti.  YenimahalleBelediyesi ilk maçını 18/19 Ekim, rövanşını ise 25/26 Ekim 2014tarihlerinde oynayacak. Temsilcimiz bu turu geçmesi halinde 3. turdaFransa’nın Issy Paris Hand takımıyla karşılaşacak.

Bu kupadaki bir diğer temsilcimiz Muratpaşa Belediyesi ise 3.turda Kyndil Torshavn – Femina Vise eşleşmesinin tur atlayan takımıylakarşışacak.

Temsilcimiz ilk maçını 15/16 Kasım, rövanşını ise 22/23 Kasım 2014 tarihlerinde oynayacak.

Bayanlar Challenge Kupasında ise İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ArdeşenGençlik Spor mücadele edecek.  Ardeşen Gençlik Spor, Polonya’nın EnergaAZS Koszalin ile eşleşecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi iseBelarus’un Gorodnichanka takımıyla eşleşti.

Her iki takımımızda 3. turdan mücadele ederken, ilk maçlar 15/16 Kasım, rövanşlar ise 22/23 Kasım 2014 tarihlerinde yapılacak.

Bakmadan Geçme