Avrupa da Mesai Başlıyor

Avrupa bayanlar hentbol kupalarında Türkiye’yi temsil eden Çankaya Belediyesi ANKA, Bayanlar EHF Kupası’nda, Maltepe Belediyesi ve Ardeşen Gençlik ise Avrupa Challenge Kupası’nda 4. tur maçına çıkacak.

Türkiye Hentbol Federasyonu’ndan (THF) yapılan yazılı açıklamaya göre, Bayanlar EHF Kupası’nda mücadele eden Çankaya Belediyesi ANKA, 4. tur rövanş maçında Romanya’nın U Jolidon Cluj takımıyla deplasmanda karşılaşacak.

Romanya’nın Cluj-Napoca kentindeki mücadele 9 Şubat Pazar günü TSİ 18.00’de başlayacak. Horia Demian Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşmayı Yunan hakem çifti Konstantinos Katsikis ile Michalis Michailidis yönetecek.

U Jolidon Cluj, Ankara’da oynanan ilk maçı, 34-22 kazanmıştı.

Türkiye’yi Avrupa Bayanlar Challenge Kupası’nda temsil eden Maltepe Belediyesi ve Ardeşen Gençlik ise 4. tur karşılaşmalarında boy gösterecek. Maltepe Belediyesi, Fransa’nın Issy Paris Hand takımıyla tur mücadelesi verecek. Her iki karşılaşma da takımların anlaşması doğrultusunda Fransa’nın Villeneuve-D’ascq kentindeki Marcel Cerdan Spor Salonu’nda yapılacak.

İlk maç, 7 Şubat Cuma günü TSİ 20.00’de, rövanş maçıysa 8 Şubat Cumartesi günü TSİ 21.30 oynanacak. Müsabakalarda Sırp hakemler Vanja Antic ile Jelena Jakovljevic düdük çalacak.

Ardeşen Gençlikspor’un Avrupa’daki ilk maçı

Challenge Kupası’ndaki bir diğer Türk takımı Ardeşen Gençlikspor, tarihinde ilk kez bir Avrupa kupası maçına çıkacak. Sırbistan ekibi ZRK Naisa-Nis ekibinin isteği doğrultusunda her iki maç da Ardeşen’de oynanacak.

İlk maç, 8 Şubat Cumartesi, rövanş maçıysa 9 Şubat Pazar günü oynanacak. Her iki müsabaka da 16.00’da başlayacak. RTE Üniversitesi Ardeşen MYO Spor Salonu’ndaki karşılaşmaları Moldova’dan Dorian Sirbu ile Valentin Suponicov yönetecek.

 

Bakmadan Geçme