Avrupa Hentbol Federasyonu İsrail’e Vize Vermedi

Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) , İsrail’de yaşanan olayları ve tüm gelişmeleri yakından takip ediyor ve bu bilgiler ışığında İsrail ekipleri için önemli kararlar aldı.

HENTBOLHABER- Avrupa Hentbol Federasyonundan yapılan açıklamada, İsrail Ekiplerinin 2014-2015 sezonunda Avrupa Kupaları müsabakalarında, kendi evinde  İsrail’de oynayacakları müsabakaların, başka bir ülkede oynanmasına karar verdi. Bu karar EHF’nin bu durumla ilgili yapacağı başka bir açıklamaya kadar geçerliliğini koruyacak.

İsrail ekipleri EHF’ye bağlı başka bir ülkede Avrupa Kupası müsabakalarını, ev sahibi olarak oynayabilecek.

Alınan bu karar Ekim ayında oynanacak olan Erkekler EHF Kupası 1.Tur müsabakalarında   Maccabi CASTRO Tel Aviv ve Maccabi Rishon Le Zion takımları için geçerli olacak.

Her iki kulüp 6 Ağustos Tarihine kadar EHF’ye başvuru yaparak hangi ülkede oynayacaklarına karar verecekler.

Diğer Avrupa Kupaları müsabakalarında ise;

HC Holon ve Ramat hashron HC takımları Kasım ayında  Erkekler  Challenge Cup 3. Turda mücadele edecekler iken,  Bnei Hertzelya Kadınlar  EHF Kupası Ekim ayında 2. Tur maçında ve  HC Holon  Bayanlar Challenge Cup Kasım ayında  3. Tur maçlarında mücadele edecekler. Bu müsabakalar ile ilgili olarak EHF’nin  izleyeceği yol daha sonra belirtilecek.

EHF’nin İsrail’in içinde bulunduğu durumda Avrupa Kupası müsabakalarına ev sahipliği yapma imkanının bulunmadığına karar vermesi ise İsrail ekiplerinde şaşkınlıkla karşılandı.

İsrail, Bayanlar 2015 Dünya Şampiyonası Eleme Grubunda Bayan A Milli takımımızın rakibi olmuştu. Daha tarihi belli olmayan eleme grubu müsabakalarında Türkiye İsrail’i grup eleme müsabakalarının üçüncüsünde misafir edecek iken ,dördüncü maç İsrail’de oynanacak. EHF’nin Milli Müsabakalar ile izleyeceği tutum ilerleyen günlerde belli olacak.

Bakmadan Geçme