Avrupa Hentbol Federasyonu(EHF) kararlarını açıkladı

EHF İcra Komitesi, bugün gerçekleşmesi planlanan toplantısını tamamladı ve kendi bünyelerindeki organizasyonlarla ilgili kararları açıkladı.

CEMAL GÖRKEM ERİM – HENTBOLHABER.NET – Velux EHF Şampiyonlar Ligi’nde son 16 ve çeyrek final müsabakaları iptal edilirken, 28-29 Aralık tarihlerinde Köln’de oynanacak Final4’da yer alacak takımlar ise A ve B gruplarını ilk iki sırada tamamlayan Barca, THW Kiel, PSG ve Telekom Veszprem olarak belirlendi.

Delo Kadınlar EHF Şampiyonlar Ligi’nde ise Haziran’da oynanması planlanan çeyrek final karşılaşmaları iptal edildi. Final 4, 5-6 Eylül’de Budapeşte’de oynanacak. Yapılan açıklamada “EHF ve EHF Pazarlama departmanı, çeyrek final ve Final4 maçlarını 3-5-6 Eylül(Perşembe-Cumartesi-Pazar) günlerinde oynatma ihtimallerini araştırıyor, o tarihlerde maçların oynanması mümkün değilse çeyrek final maçları medya ve pazarlama sözleşmeleri nedeniyle tamamen iptal edilecek ve Macar Hentbol Federasyonu ile birlikte Ekim ayından yeni bir tarih seçilecek” ifadesinde bulunuldu. Çeyrek final maçlarının oynanmaması durumunda ise, maçları tamamlanan grup etabının en iyi dört takımı Metz Handball, Team Esbjerg, Györi Audi ETO KC ve Brest Bretagne Handball 2019-20 sezonu Delo EHF Final4 organizasyonunda yer alacak.

Hem kadınlarda hem de erkeklerde EHF Cup ve Challenge Cup mücadeleleri tamamen iptal edildi.

Milli takımımızın da yer aldığı, Erkekler 2021 Dünya Şampiyonası play-off turu iptal edildi. Organizasyona katılacak takımlar EHF Euro 2020’de edindikleri sıralamaya göre belirlendi. Buna göre zaten turnuvada yer alacak olan İspanya, Hırvatistan, Norveç ve Danimarka’nın yanında slovenya, Almanya, Portekiz, İsveç, Avusturya, Macaristan, Belarus, İzlanda, Çekya, Fransa Dünya Şampiyonası’nda Mısır’da mücadele edecek. Milli takımımız ve play-off’taki rakibi Rusya, şampiyonaya katılma şanslarını böylece kaybetmiş oldular.

Kadınlarda EHF Euro 2020 ön elemelerinde geri kalan dört maç iptal edildi. Euro 2018’deki sıralamaya göre Fransa, Rusya, Hollanda, Romanya, İsveç, Macaristan, Karadağ, Almanya, Sırbistan, İspanya, Slovenya, Polonya, Çekya ve Hırvatistan Euro 2020’de mücadele edecek. Organizasyon ev sahibi kontenjanından Norveç ve Danimarka turnuvada yer alacak. Bu kararla birlikte milli takımımız EHF Euro 2020’de yer alamayacak. Turnuvanın kurası 18 Haziran’da Viyana’da çekilecek.

KARARLAR TARTIŞILACAK

Hentbolhaber.Net ekibinden Fırat BEYDE, Cemal Görkem Erim ile Antrenör Okan Halay kararları tartışacaklar.

Ozan Can Sülüm’de bağlantı problemi çözüldüğü takdirde yayında olacaktır.

Aynı zamanda Milli Takımlar Koordinatörü Adnan Öztürk ve Erkek A Milli Takım Başantrenörü İlker Şentürk’te görüşlerini dile getirecek.

Canlı yayın Saat:13.30’da hem Facebook hem de Youtube üzerinden canlı olarak yayınlanacaktır.

Yayın linki aşağıda yer almaktadır.

Bakmadan Geçme