Avrupa Hentbol Federasyonu’ndan çifte standart

Yalıkavak Spor Kulübü ile Lokomotiva Zagreb maçında alınan karar erkeklerde uygulanmadı.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – Yalıkavak Spor Kulübü ile Lokomotiva Zagreb maçında alınan karar erkeklerde uygulanmadı.

Yalıkavakspor ile L.Zagreb arasında oynanması gereken EHF Avrupa Kupası Yarı Final serisi temsilcimizde çıkan Covid-19 vakaları sebebiyle iptal olmuştu. Yalıkavakspor’un her türlü erteleme veya tek maç üzerinden serinin oynanması isteği EHF tarafından kabul edilmemişti. EHF buna gerekçe olarak fikstürün aksamadan yürümesi gerektiğini göstermiş neticede L.Zagreb maç yapmadan finalist olmuştu.

Ancak aynı EHF benzer duyarlılığı AEK (Yunanistan) ile Ystads IF (İsveç) takımları arasında oynanması gereken aynı kupanın erkekler finalinde gösteremedi. Normal şartlarda 15-23 Mayıs tarihlerinde oynanacak final serisi İsveç takımındaki Covid-19 vakaları nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmişti. Ystads IF Atina’da oynanması gereken ilk maça İsveç Sağlık Bakanlığı yetkililerin verdiği rapor doğrultusunda gidemedi. Pazar günü İsveç’de yapılması gereken rövanş maçının da aynı sebeplerden dolayı oynanamayacağı belirtildi.

 EHF tarafından  konu ile ilgili yapılan açıklamada da final serisinin ertelendiği, iptal edilmediği ve yeni tarihler için kulüplerle görüşmelerin sürdüğü ifade edildi. Yani EHF kendi çifte standartını bir anlamda dile getirmiş oldu.

Bakmadan Geçme