Avrupa Kupaları’nda Rusya krizi

Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından yaşanan süreçte, Rus ekiplerinin Türkiye’deki maçlara gelmeyebileceği ifade ediliyor.

ÖZEL HABER / HENTBOLHABER.NET – Rusya ile yaşanan krizin ardından ilk problem Voleybol’da ortaya çıktı. Arkas Spor’un dış ilişkilerden sorumlu yönetim kurulu üyesi Bahadır  Osman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rus ekibi Belogorie’nin menajeri  aracılığıyla karşılaşmayı oynamak için İzmir’e gelmeyeceğini kendilerine ilettiğini söyledi. 
 
Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinin  ardından yaşanan süreçte, bu ülke takımlarının Türkiye’deki maçlarının  ertelenmesi için Avrupa Voleybol Konfederasyonu’na (CEV) başvurduğunu belirten  Osman, “Bu süreçten sonra biz de CEV’in kararını bekliyorduk.

Resmi olmayan  bilgilere göre CEV’in, maçın oynanması yönünde karar vereceğini öğrendik. Ancak  Rus takımının menajeri, salı günkü müsabakaya gelmeyeceğini bize bildirdi. Biz CEV’in ve ülke federasyonumuzun kararlarına göre hareket edeceğiz” dedi.

Kupa Galipleri Kupası son 16 maçlarında Rus ekipler ile karşılaşacak olan Ardeşen GSK ve Yenimahalle Belediyesi Spor Kulübü’nün maçları ile ilgili olarak şuana kadar ulaşan bir talep bulunmadığı aktarıldı. Ancak ilk maçı Ankara’da Yenimahalle Belediyesi SK ile oynayacak olan Rus ekip Zvezda Zvenigorod’un Türkiye’ye gelmemesi olasılık olarak gözüküyor. Ardeşen GSK’nın ilk maçı Handball Club Lada ile Rusya’da. Bu maça Rusya’nın Türk ekibine vize verip vermeyeceği ilerleyen günlerde belli olacak. Ekiplerimiz ilk maçı 9-10 Ocak 2016 tarihinde oynayacaklar. Rövanş karşılaşmaları ise 16-17 Ocak 2016’da.




Bakmadan Geçme