Avrupa mesaiye başladı

Yunus’un Stuttgart’ına Dünya Şampiyonu antrenör, PSG’ye en iyi genç oyuncularından biri… İşte Avrupa’dan transfer haberleri.

HENTBOLHABER.NET – Yeni sezon öncesi Avrupa pazarında transferler devam ediyor. Takımlar, kilit oyuncuları ve deneyimli antrenörleri kadrolarına katarken PSG geleceğin rüya takımını oluşturmaya devam ediyor.

YUNUS ÖZMUSUL’UN STUTTGART’INA YENİ HOCA

Beşiktaş Mogaz HT’nin milli kalecisi Yunus Özmusul’un geride bıraktığımız sezonda forma giydiği Bundesliga ekibi TV Bittenfeld Stuttgart’ta teknik yönetim artık Markus Baur’da.

EURO 2004’de Avrupa Şampiyonu olan Alman milli takımının oyun kurucusu olan Markus Baur, 2004 Olimpiyat Oyunlarında gümüş madalya kazanan ve 2007’de Dünya Kupasını kaldıran kadrodaydı.

Baur antrenör olarak Bundesliga’da TBV Lemgo ve TuS N-Lübbecke’de ve bu sezon Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi A Grubundaki yerini alan İsviçreli Kadetten Schaffhausen ekiplerinde görev yaptı.

Alman genç milli takımın da antrenörlüğünü yapan Markus Baur, kaleci Johannes Bitter ve oyun kurucu Michael Kraus ile 2007’de milli takımda birlikte oynamıştı.

TVB, sezonun açılış maçında THW Kiel ile karşılaşacak. Baur, 20 puanın 1. ligde kalma hedeflerine ulaşmak için uygun bir rakam olduğunu ve Stuttgart ekibinin ligde adım adım gelişmesi için elinden geleni yapacağını kaydetti. Baur, bu sezon büyük takımlardan birini mağlup etmeye çalışacaklarını belirtti. TVB Stuttgart, geçtiğimiz sezondaki son maçını deplasmanda THW Kiel’e karşı oynamış, müsabaka 32:23 sona ermişti. Haber

Markus Baur, Kadetten Schaffhausen Baş Antrenörü, 19 Kasım 2015 EHF Şampiyonlar Ligi, Kadetten Schaffhausen HC Metalurg karşılaşması (KEYSTONE/Anthony Anex)

PSG’DEN BİR ATAK DAHA

Dünyadaki en iyi genç oyunculardan biri olan Norveçli oyun kurucu Sander Sagosen, Paris Saint-Germain Handball ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Danimarka’nın ünlü takımı Aalborg Håndbold’un kadrosunda yer alan 21 yaşındaki oyuncu 2017 yazından itibaren PSG’de top koşturacak.

1.92m boyundaki Sander Sagosen 2014/2015 sezonunda Şampiyonlar Liginde 45 gol kaydetmiş ve Handball Planet oylamasında Dünyanın En İyi Genç Oyuncu su seçilmişti.

Haber

HENS YUVAYA DÖNDÜ

Ünlü Alman oyuncu Pascal Hens kısa bir aradan sonra yeniden Bundesliga’da.

36 yaşındaki oyuncu, Hamburg’un finansal sorunlar nedeniyle DKB Bundesliga 1. Lig lisansını geride bıraktığığımız sezon kaybetmesinin ardından Danimarka ekibi Midtjyland’e transfer olmuştu. Hens, 2011’de Bundesliga ve 2013’de Velux EHF Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan HSV Hamburg’un kilit oyuncularından biriydi. Pascal Hedn ayrıca 2007’de Dünya şampiyonu olan kadroda da yer almıştı.

Pascal Hens, HBW Balingen’de forma giyecek.

Bakmadan Geçme