Avrupa Şampiyonası yolcuları belli oldu

13-30 Ocak 2022 tarihleri arasında Macaristan ve Slovakya’nın birlikte organize edeceği 15 Avrupa Erkekler Hentbol Şampiyonasında mücadele edecek 24 ülke belli oldu.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – Ev sahipleri Macaristan , Slovakya ile son Avrupa Şampiyonası’nda final oynayan İspanya ve Hırvatistan’ın dışında grup eleme maçlarının ardından şu ülkeler turnuvaya katılma hakkını elde etti; 

 Oynanan 6 maçtan sonra gruplarında ilk iki sırayı elde eden Sırbistan, Fransa, Almanya, Avusturya, Rusya, Çekya, Portekiz, İzlanda, Slovenya, Hollanda, Norveç, Belarus, Danimarka, Kuzey Makedonya, İsveç ve Karadağ.

En iyi grup 3.lerinden de Bosna Hersek, Ukrayna, Polonya, Litvanya turnuva vizesini aldılar. Litvanya bu sonuçla 1998 Avrupa Şampiyonası’nın ardından bu büyük turnuvaya ikinci kez katılma hakkını elde etti.

A Milliler puanla tanışamadı

 A Milli Takımımız eleme gruplarında oynadığı 6 maçı da kaybetti. Milli Takımı bu sonuçla  Finlandiya ve Covid19 nedeniyle maçlara çıkamayan Belçika ile beraber elemelere katılan 32 ülke arasında en başarısız takımlar arasında yer aldı..

Avrupa Şampiyonası’nın En’leri

İspanya, Hırvatistan ve Fransa bugüne kadar 14 Avrupa Şampiyonası’nın hepsine katıldı. İlk 5 Avrupa Şampiyonası’nın 4’ünde kürsünün en üst basamağına çıkan İsveç, turnuvanın en çok şampiyon olan ( 4 Altın, 1 Gümüş) ülkesi. İsveç’i 3 şampiyonlukla Fransa ( 3 Altın, 2 Bronz) izliyor. İspanya ise  8 madalya ile ( 2 Altın, 4 Gümüş, 2 Bronz) şampiyona tarihinin en fazla madalya kazanan ülkesi durumunda.

1994-2002 arasında şampiyonluklara ambargo koyan İsveç’in efsane kadrosundan Magnus Andersson, Martin Frandesjö, Ola Lindgren, Stefan Lövgren, Staffan Olsson ve Magnus Wieslander 4 şampiyonlukla en çok bu mutluluğu yaşayan oyuncular.

Bakmadan Geçme