Avrupa Şampiyonası’nda final zamanı

EHF EURO 2022 Hentbol Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda final zamanı

HENTBOLHABER.NET – Hentbol Kadınlar Avrupa Şampiyonası finalin adı Danimarka – Norveç oldu.

4-20 Kasım 2022 tarihleri arasında Slovenya- Kuzey Makedonya ve Karadağ’ın ev sahipliğinde EHF Euro 2022, Kadınlar Avrupa Şampiyonası yarın oynancak olan final maçı ile sona erecek.

Yarı final maçında Karadağ’ı 27-23 mağlup eden Danimarka ile Fransa’yı 28-20 mağlup eden Norveç Avrupa Şampiyonu olmak için mücadele edecekler.

Final maçı 22.30’da oynanacak ve Tivibu Spor üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

HaberAntrenör Gürcan Budakçı’nın yarı final maçları ile ilgili olarak yorumu şu şekilde oldu:

“2022 Avrupa Kadınlar şampiyonasında on dördüncü gün:

Günün maçları 5/6 maçı olan İsveç ile Hollanda arasında oldu. Benim de kupanın favorisi arasında gördüğüm ve her turnuva üstüne ekleyerek güzel hentbol oynayan İsveç için 5/6 maçı motivasyondan uzaktı. Rakip Hollanda ise hazırlık döneminde mükemmel işler başarırken, turnuvada bambaşka bir takım görüntüsünde beklenileni veremedi. Maç başlangıcında Hollanda biraz baskın görüntü verse bile, İsveç motivasyonu geri kazanıp ilk yarıyı 5 gol farkla bitirdi. İkinci yarıda fark biraz daha artınca genç oyunculara şans veren İsveç karşısında Hollanda farkı eritmeye başladı. İsveç ise kontrollü bir şekilde maçı tamamlayıp 5.lik derecesi ile turnuvayı tamamladı. İsveç cephesinde Hagman, Carlson, Roberts dikkat çekerken, Hollanda cephesinde Dulfer, Polman, Freriks ve Malestein dikkat çeken oyuncular oldu.

Yarı finalin ilk maçında ise ev sahibi Karadağ ile şampiyonanın parlayan takımı Danimarka ile karşılaştı. Her ne kadar ilk yarı 14:10 gibi bir skorla geçilse de Karadağ nefesi Danimarka’nın hep ensesindeydi. Çok çekişmeli ve heyecanlı bir maç sonucunda finale çıkan ve kupanın ucundan tutan takım Danimarka oldu. Hansen, Tranborg Danimarka’nın geçilmez savunma hattını oluştururken, Friis Danimarka’nın skoruna büyük katkı sağladı. Karadağ’da ise Grbic ve Jaukovic, Karadağ’ı Danimarka’nın arkasından koşmasını sağladı.

Yarı final ikinci maçında ise son yılların final rekabetini oluşturan iki takım Norveç ve Fransa vardı. Fransa özel turnuvalar haricinde Norveç’ten yana hep sıkıntılıydı. Oyun kurucu pozisyonunda sıkıntı yaşayan Fransa, bu turnuvada grup ve ana tablo maçlarında rahat galibiyetlerle “bu şekilde oynamayı çözmüşler” dedirtiyordu. Ancak Norveç her ne kadar Fransa ile karşılaşması nedeni olan son maçında Danimarka yenilgisi alsa da, sonuçta Mork, Oftedal ve Reistad gibi oyuncuları ve kalede Solberg ve Lunde yıldız oyunculara sahipti. Fransa da kalede Darleux gibi bir kaleci olmasına rağmen istenilen savunmayı Norveç karşısında yapamayınca ve hücumda Zaadi, Kanor, Foppa, Nze Minko gibi oyuncular Norveç savunmasına takılınca galip Norveç oldu.

20 kasım Pazar günü 3/4 maçında Karadağ Fransa, şampiyonluk maçında Danimarka Norveç maçlarını seyredeceğiz. Şunu da son cümlemde belirteyim; bu şampiyona şimdiye kadar en fazla söylenti, dedikodu ve serzeniş yaşanan turnuva oldu.

Şampiyona sonrasında bunlarla ilgili de bir yazı kaleme alırız. Şimdiden iyi seyirler.”

Bakmadan Geçme