Avrupa Şampiyonası’nda yarı finalistler belli oluyor

EHF Euro 2022 Hentbol Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda sona yaklaşılıyor.

HENTBOLHABER.NET – Hentbol Kadınlarda şampiyonun belli olmasına sayılı günler kaldı.

Dün oynanan ana grup müsabakaları ile Fransa ile Karadağ ilk yarı finale yükselen ekipler oldular.

Bugün oynanacak grup müsabakaları sonucunda Danimarka, İsveç ve Norveç arasından iki takım yarı finale daha yükselmiş olacak.

Kadın Hentbolunu yakından takip eden antrenör Gürcan Budakçı, dün oynanan müsabakaları yorumladı:

2022 Avrupa Kadınlar şampiyonasında on ikinci gün:

İlk seansta Karadağ ve Romanya arasındaki müsabaka vardı. Bu maçın önemi Karadağ için grup 2.si olarak yarı final görmenin kesinleşmesi olacaktı. Romanya için ise matematiksel olarak şans devam ediyordu. Bu zorlu hesaplar içinde başlayan müsabaka iki takım içinde çok zorlayıcı oldu. Maçta iki takımda defalarca öne geçti ve geriye düştü. İlk yarı 18:18 biten maçta, Romanya’da Cristina Neagu ve Eliza Buceschi, Karadağ’da ise Itana Grbic ve 7 metrelerde Jovanka Radicevic dikkat çeken oyuncular oldu.

Romanya’nın maça tutunmasını sağlayan kaleci Yulia Dumanska’nın %33 performansını unutmamalıyız. Ancak maç bitiminde Karadağ 1 gol farkla yarı finali garantilerken, başarıda en büyük rol Itana Grbic’e aitti. İtana Grbic’in karşısında, Romanya savunmasında ise Crina Elena Pintea vardı. Adeta Davut ve Golyat savaşını anımsatan mücadele sergilendi.

İkinci seansta Fransa ile Almanya mücadelesi vardı. Erkeklerdeki Fransa Almanya mücadeleleri hep akıllarda kalacak. Dünyanın Omeyer mi, Fritz mi diye ayrıldığı yıllar unutulmayacak. Ancak kadınlarda üstünlük uzun süredir Fransa’da. Almanlar maçın başlarında ve değişik periyotlarda Fransa’yı zorlasa da kalede Clepatre Darlux %36 ile oynayıp kritik anlardaki kurtarışlarıyla Almanya umutlarını kırdı. 8 gollü üstünlükle Fransa yarı finale ismini grup 1.si olarak yazdıran takım oldu.

Dün oynanan maçların sonucu ve 16 Kasım 2022 Çarşamba günü programı:

Romanya – Karadağ : 34-35

Fransa – Almanya: 29-21

Günün maçları

1.Ana grup

17.30 Macaristan – Slovenya

20.00 Hırvatistan – İsveç

22.30 Norveç – Danimarka

2.Ana Grup

17.30 Romanya – Almanya

20.00 Hollanda – Karadağ

22.30 Fransa – İspanya

Bakmadan Geçme