Avrupa Şampiyonu Fransa Oldu

Finalde ev sahibi Danimarka’yı 41 32 yenen Fransa, Avrupa şampiyonu oldu.

Avrupa Erkekler Hentbol Şampiyonası final maçında ev sahibi Danimarka’yı 41-32 yenen Fransa şampiyon oldu.

Herning kentindeki 14 bin seyirci kapasiteli Boxen Spor Salonu’nda oynanan final karşılaşmasında Danimarka hiçbir varlık gösteremedi ve yenilgiye razı oldu. Şampiyonanın yıldızlarından Karabatic, Guigou, Porte ve Abalo’nun bulduğu sayılarla farkı açmasını bilen Fransa, Danimarka’ya şans tanımadı. Fransa’dan Guigou 10, Porte 9, Abalo 7 ve Karabatic 5 gol atarken Danimarka’da ise Hansen 9, Lindberg 6 golle öne çıkan oyuncular arasında yer aldı.

İlk yarısı 23-16 Fransa’nın üstünlüğüyle geçen karşılaşmada, Fransız hentbolcular Danimarka savunmasının ve kalecisinin zaaflarından yararlanmasını bildi. Özellikle Danimarkalı kaleci Landin’in formundan uzak olması, Danimarka’nın yenilgisinde önemli rol oynadı. Landin, ikinci yarının başlarında yerini Green’e bırakmak zorunda kaldı. Ancak savunmanın hatalarına Green de çare olamadı ve Danimarka maçı 9 farkla kaybetti.

Bu sonuçla Avrupa Erkekler Hentbol Şampiyonu olan Fransa altın madalyanın sahibi olurken, ikinci olan Danimarka ise gümüş madalya ile yetindi.

Ev sahibi olmanın avantajıyla takımlarının finali kazanacağı hesabı yapan Danimarkalılar umduklarını elde edemeseler de tezahüratlarla ikinciliği kutladı.

En son 2011 yılında İsveç’te düzenlenen Dünya Erkekler Hentbol Şampiyonası finalinde karşı karşıya gelen iki ülke takımları arasındaki maçta Fransa uzatmalarda Danimarka’yı mağlup etmeyi başarmıştı.

Bakmadan Geçme