Avrupa’da heyecan dolu hafta sonu

Erkekler EHF Avrupa Kupasındaki temsilcilerimiz Beykoz Belediyespor ve Spor Toto SK 3. turdaki ilk maçlarına yarın çıkacak.

HENTBOLHABER.NET – Erkekler EHF Avrupa Kupasındaki temsilcilerimiz Beykoz Belediyespor ve Spor Toto SK 3. turdaki ilk maçlarına yarın çıkacak.

Spor Toto SK, Romanya’nın CSM Bucuresti takımı ile 3. tur ilk maçında Ankara’da karşı karşıya gelecek. 12 Aralık Cumartesi günü 17:00’de başlayacak karşılaşma THF Spor Salonu’nda oynanacak. Mücadeleyi Rus hakem çifti Anton Pavliukov, Konstantin Ershov yönetecek. Maçın rövanşı 20 Aralık Pazar günü Romanya’da oynanacak. 

SEYMEN: “İLK OLARAK GALİBİYETİ HEDEFLİYORUZ”
Spor Toto Spor Kulübü Antrenörü Serdar Seymen maç öncesinde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Rakip karşılaşma öncesinde iki maçı da kendi evlerinde oynamayı teklif ettiler, biz karşı olarak aynı teklifi onlara ilettik kabul etmediler. Bir Türk olarak bir Romen takımına karşı ilk olarak galibiyeti düşünüyoruz. Geçen seneden birkaç oyuncularını kaybetmişler ama güzel ve çok fizikli bir takımla oynayacağız. İlk aşamada bir galibiyet hedefliyoruz, galibiyetin üzerine ikinci maçta da elimizden geleni yapacağız. Bu iki maçı da oynayarak ligde oynamadığımız maçların eksikliğini kapatacağımız düşüncesindeyiz. Mental olarak da galibiyete ihtiyacımız var. Rakibin gücünü de biliyoruz ama dediğim gibi elimizden geleni yapacağız. Güzel bir maç olacak” dedi.

BEYKOZ’UN RAKİBİ ANORTHOSİS FAMAGUSTA
Ilgın: “Çok ciddiye almamız gerekiyor”
Beykoz Belediyesi GSK ise 3. tur ilk maçında Güney Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi Anorthosis Famagusta’yı ağırlayacak. 13 Aralık Pazar günü R Şahin Köktürk spor salonunda oynanacak mücadele saat 17:00’de başlayacak. Maçı Rus hakem ikilisi Anton Antashev,  Denis Musatov yönetecek. Maçın rövanşı 20 Aralık Pazar günü Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde oynanacak.

Beykoz Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Antrenörü Mesut Ilgın maç öncesinde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Rakibin maçlarını izledik. Güney Kıbrıs Rum Kesimi takımı deyip geçmemek lazım. Güzel, çağdaş, canlı, diri, sert bir takımla oynayacağız. Hafife alınacak bir takım değil. Maça gevşek başlamamak lazım. Ciddiye alıp ciddiyeti maç boyunca muhafaza etmek durumundayız. Güzel savunma yaparsak galibiyetle ve avantajlı bir skorla ikinci maça gideceğimize inanıyoruz. Açıkçası Spor Toto maçımız varken bu maçı düşünemedik. Erteleme maçları, normal lig maçları derken yoğun tempo akabinde Anorthosis Famagusta maçına tam anlamıyla Spor Toto maçından sonra odaklandık.
Ümit eksik, onun eksikliğini çok hissediyoruz. Cemal’in, Milli maç sonrasında sakatlığı bulunuyor, yüzde yüz performans alamıyoruz. Ozan ilk şutunu geçen maçta attı, yavaş yavaş adapte olacak. Fatih de oynayamayacak, hazır değil. Her şeye rağmen kafa olarak hazırız”

EHF’DEN ANTALYA KARARI
EHF Avrupa Kupası’ndaki diğer temsilcimiz Antalyaspor’un, Ukrayna’dan Donbas ile karşılaşacağı 3. tur maçları iptal edildi. Temsilcimizde çıkan pozitif vakalar ve karantina süreci nedeniyle Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Ukrayna ekibinin tur atlaması kararını aldı.

Bakmadan Geçme