Avrupa’daki Türk Sporcularımız

Hentbolhaber.Net ekibinden Antrenör Gürcan Budakçı, yurt dışında oynayan gurbetçi oyuncularımızı takip edip sizler için derledi.

GÜRCAN BUDAKÇI/ ÖZEL HABER – Günümüzde birçok branş yurt sathında sporcu arayışının dışına çıkmış, “dar sporcu havuzu” terimini nitelikte ve nicelikte genişletme çalışmaları gütmektedir. Bakınız futbol branşına milli takım yada kulüp takımlarına, bakınız voleybol branşına, bakınız basketbol, atletizm, güreş, dövüş sporları vb.. bir çok branş yurt dışındaki Türk yada Türk kökenli hatta devşirme sporcular ile havuzu genişletme derdinde.

Benim konum devşirme değil yurt dışındaki evlatlarımız. İşte onlardan birkaç tanesini tanıtalım. Daha önceleri U17 den A Milli takıma kadar her kademede yer alan Sara Keçeci gibi değerlendirmek yetkililerimizin oyun “felsefesine”, isteğine, hatta inisiyatifine kalacağı birkaç kızımızdan bahsedelim. Bu konuda bana yardım eden Almanya’da yaşayan antrenör Ergün Şahin hocamıza teşekkür ederim.

HaberZerin Özçelik

26 yaşında 163 cm boyunda sol kanat oyuncusu Zerin Özçelik, 2020-21 sezonunda Bundesliga 2 ligindeki SG 09 Kirchhof (https://www.sg09-kirchhof.de/galerie )takımından.

2021-22 sezonunda İsviçre’nin SPL2 ligindeki  HC Arbon takımına transfer oldu. 2020-21 Sezonunda Bundesliga2 liginde 24 maçta görev alıp takımı adına 64 gol üretti. SG 09 Kirchhof takımında 60 gol barajını geçen 4 sporcudan bir tanesi.

Kariyerindeki takımlar: LC Brühl, HC Goldach-Rorschach takımları bulunmakta. LC Brühl ile şampiyonlukları ve kupaları da bulunmakta.

 

Hanna Özer

Haber

23 yaşında 175cm boyunda sol oyun kurucu Hanna Biyoloji öğrencisi, 3. Lig Doğu grubundaki  takımı TSG Eddersheim (https://www.tsgeddersheim.de/das-team/ ) ile yeniden anlaşması kulübü ve antrenörünü mutlu etti.

Takımın skor yükünü üstlenen sporculardan bir tanesi olması da gurur verici. “A-genç oyuncu olarak geldi.” Şimdi 23 yaşında ve geçen sezon 3. Lig Doğu’da en çok gol atan oyuncu oldu. Bizimle kaldığı için çok mutluyum ”diyor Antrenör Fischer.

Özer,  “Tüm sol/orta/sağ  oyun  kurucu pozisyonlarında oynayabilir.” Her zaman antrenman yapıyor, ne diyorsan onu yapıyor, “diye açıklıyor koçu, “Orta oyun kurucu pozisyonda tecrübe edindi. Üçüncü lig oyuncusu ve başı çeken bir oyuncu olarak takımı yönetiyor “. diye oyuncu hakkındaki bilgileri veriyor.

 

Zeliha Puls

Haber

24 yaşında 170cm boyunda sol kanat oyuncusu. Bundesliga2 liginde Spreefüxxe Berlin takımında oynamakta (https://www.spreefuexxe.de/spreefuexxe-kader/ ) . 2016 yılında Buxtehuder SV ile Almanya A-Gençlik Şampiyonası’nı kazandı ve aynı yıl Lynx’e geçti. O zamandan beri hızlı performans gelişimi gösterdi ve 2018 ve 2019’da 2. Bundesliga şampiyonu oldu.

SPREEFiXXE 2020-21 sezonundaki transferde Zeliha için” inanılmaz derecede kendine güvenen bir oyuncuyu taahhüt ediyoruz” ifadelerinde bulunuyor. Geçen sezon Zeliha Puls, 13 maçta 49 gol attı. İşletme öğrencisi, diz sakatlığından sonra iyi bir şekilde hazırlanabilmesi için Ocak ayından beri geri dönüşü üzerinde çalışıyor.

Zeliha Puls : “Berlin ziyaretim sırasında kendimi çok iyi hissettim. Takımın ve sorumluların benimle aynı hedeflere ve ilgi alanlarına sahip olduğu çabucak ortaya çıktı. Ayrıca gerekli koşullar mevcut. Takımın bir parçası olmayı ve yeni sezona SPREEFiXXIN olarak başlamayı gerçekten dört gözle bekliyorum ”dedi

Susann Müller yeni gelen oyuncu hakkında: “Zeliha’nın birinci ligden gelen tekliflere rağmen bizi seçmesinden dolayı çok mutluyum. Ekibimize mükemmel bir şekilde uyuyor ve her şeyden önce hızlı oyunuyla karşı atağımızı daha da geliştirmemize yardımcı olacak. İşbirliğini dört gözle bekliyorum ” diyor.

 

Haber

Fatoş Küçükyıldız

 

1992 doğumlu orta oyun kurucu mevkiinde oynayan 173 cm boyundaki Fatoş,  2020-21 sezonunda Almaya Bundesliga Handball Lynxes Buchholz 08  (https://www.handball-luchse.de/luchse-kader/) takımında başarıyla yer almakta. Adından özellikle takımının Almanya kupasında Final4 grubuna kalmasında övgü ile söz ettirdi.

İsveç, Danimarka ve Almanya liglerinde hentbol oynaması dikkat çekmekte.

 

 

 

 

İşte böyle sizlere şimdilik 4 sporcumuzun bilgilerini verdik. Bu konuda tekrar sayın Ergün Şahin hocamıza teşekkür ederiz. İstendikten, araştırdıktan, uygun zaman ve yerde yardım talebinde bulunduktan sonra bilgilere ulaşmak çok kolay. Bu kızlarımızın bizden herhangi bir şeye ihtiyacı yok ama Türkiye’de birkaç takipçisinin olması, takdir edilmesi onlar için çok mutlu edici olsa gerek ne dersiniz?

Bakmadan Geçme