Avrupa’dan Dünya Şampiyonasına katılan ülkeler belli oldu

11 -29 Ocak 2023 tarihleri arasında Polonya ve İsveç ‘in ortaklaşa düzenleyeceği Dünya Erkekler Avrupa Şampiyonası’na Avrupa Kıtasından katılacak ülkeler belli oldu.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – Avrupa Kıtası play-off elemelerinin tamamlanmasının ardından Sırbistan, Portekiz, Kuzey Makedonya, Karadağ, İzlanda, Macaristan, Almanya , Belçika ve Hırvatistan Dünya Şampiyonasına katılma hakkını elde etti.

Bilindiği gibi  turnuvanın ev sahibi ülkeleri Polonya, İsveç birlikte  Danimarka (Son Dünya Şampiyonu), İspanya, Fransa ve Norveç ( Avrupa Şampiyonası’nda ilk 5 de yer aldıkları için) bu büyük organizasyon için yerlerini ayırtmışlardı.

BELÇİKA İLKE İMZA ATTI

Eleme gruplarında Milli Takımımızla aynı grupta yer alan ve Kastamonu’da oynanan maçta 30-25 mağlup ettiğimiz Belçika da tarihinde ilk defa büyük bir turnuvaya katılma hakkını elde etti.

Grup müsabakalarının ardından 1.play off turunda Slovakya’yı saf dışı bırakan Belçika, daha sonraki etap da rakibi Rusya’nın ihraç edilmesi nedeniyle Dünya Şampiyonası biletini aldı..

SON 8 ÜLKE 

Dünya Erkekler Hentbol Şampiyonasına şu ana katılmayı garantileyen 24 ülke ise şöyle;

 İsveç, Polonya, Danimarka, Fransa, Norveç, İspanya, Almanya, Hırvatistan, Karadağ, İzlanda, Kuzey Makedonya, Belçika, Macaristan, Portekiz, Sırbistan, Bahreyn, İran, Katar, Suudi Arabistan, Güney Kore, Brezilya, Arjantin, Uruguay, Şili. 

 26 Haziran -1 Temmuz 2022 tarihleri arasında yapılacak Kuzey Amerika elemelerinin ardında 1, 11-18 Temmuz tarihlerinde organize edilecek Afrika elemelerinden sonra da 5 ülke daha Dünya Şampiyonası vizesi alacak.

 Dünya Şampiyonası’nda yer alacak son 2 ülke ise IHF’ nin  vereceği Wild Card ile belli olacak.

Bakmadan Geçme