Avrupalı devlere büyük sürpriz: Angola

Kadrolarında Şampiyonlar Liginde oynayan oyuncu yok… İki Avrupa devini arka arkaya devirdiler… Uluslararası basın onlara Afrika Kraliçesi diyor…

HENTBOLHABER.NET – Rio 2016 Kadınlar Hentbol Olimpiyat Oyunlarının en büyük sürprizi hiç kuşkusuz ki Angola oldu.

Afrikalı kadınlar, Romanya’dan sonra bir başka hentbol devini daha mağlup etmeyi başardı. Angola, Londra 2012 Olimpiyat Oyunlarında gümüş madalya alan Karadağ’ı ilk yarısı 12:12 biten maçta 27:25 yendi.

AFRİKA KRALİÇESİ

Angola, bu skorla üst tura yükselmeyi neredeyse garantiledi. Afrika’nın incisi, dünya şampiyonları Brezilya, Norveç, İspanya gibi ülkelerin bulunduğu grupta gerçekten çok zor bir iş başarıyor. Karadağ galibiyetinden sonra Angola dünya basınında “The African Queen” (Afrika Kraliçesi*) olarak anılmaya başlandı.

* Afrika Kraliçesi, başrollerini sinemanın en büyük yıldızlarından Humphrey Bogart ile Katharine Hepburn’ün paylaştığı 1951 yapımı filmdir. İngiltere-ABD ortak yapımı bu unutulmaz sinema eseri İngiliz yazar C. S. Forester’ın 1935 tarihli aynı adlı romanından uyarlanmıştır.

Haber
Dört yıl aradan sonra Olimpiyatlar için sahaya dönen efsane Bojana Popović’in bekleneni veremediği maçta Angola, yapılan her hatanın cezasını kesmeyi bildi. Motive olmuş Angola karşısında iyi bir performans gösteren Katarina Bulatović’in kaydettiği 9 gol de yetmedi.

İkinci devrede Angola’nın yakaladığı 6:0’lık seri maçın kopma noktası oldu. Müsabakanın bitimine 12 dakika kala Angola 22:16 öne geçti. Dragan Adzic yönetimindeki Karadağ farkı hızla kapatarak skoru önce 24:23’e, 25:24’e ve son olarak 26:25’e getirdi. Bitime 20 saniye kala Albertina Kassoma’nın şutu ağlarla buluşunca maçı iki farkla kazanan Angola, Avrupa takımları karşısında üst üste ikinci galibiyetini almış oldu.

Angola’nın en skorer oyuncusu Isabel Guialo 7 gol kaydederken Karadağ’dan Katarina Bulatović 9, Jovanka Radičević 5, Majda Mehmedović 4, Bojana Popović 3 gol attı.

Karadağ kalecisi Marina Rajčić 14, Angolalı meslektaşı Teresa Almeida ise 12 kurtarış yaptı.

RIO’DA TANIDIK BİR YÜZ

Geride bıraktığımız sezon Osman Kalyoncu yönetiminde EHF Challenge Kupasında final oynayan Kastamonu BGSK’nın başarılı kalecisi Soka (Sonja) Barjaktarovic de Karadağ milli takımında forma giyiyor.

A GRUBU PUAN DURUMU (İkişer oyun sonunda)

Brezilya 4
Angola 4
İspanya 2
Norveç 2
Karadağ 0
Romanya 0

Haber

Bakmadan Geçme