Ay Yıldızlılarımız ikinci oldu

Erkekler 18 Yaş EHF Şampiyonasında Bulgaristan merkezinde Macaristan ile final oynayan takımımız ikinci oldu.

HENTBOLHABER.NET – Erkekler 18 Yaş EHF Şampiyonasında (Men’s 18 EHF Championships 2016) Bulgaristan merkezinde B Grubundaki tüm maçları kazanan U18 Milli Takımımız,  A Grubunun lideri Macaristan ile yaptığı final maçında 36:28 mağlup olarak ikinci oldu. 

Macaristan merkez lideri olarak 1. Klasman Avrupa şampiyonasına doğrudan katılmaya hak kazandı.

ŞAMPİYONALAR HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ

Avrupa Hentbol Federasyonu’nun (EHF) genç yaş kategorilerinde şampiyonaların 2 klasmanda düzenlenmesine karar verdi. 1. Klasman şampiyonalara (EHF EURO) Avrupa’nın en iyi 16 takımı katılıyor. 2. Klasman şampiyonaların (EHF Şampiyonaları) ilki ise bu yıl ilk defa düzenlendi.  

Yeni statüye göre bu yıl ilk defa üç merkezde düzenlenen Erkekler 18 Yaş EHF Şampiyonasında en iyi sonucu alan 3 takım 2018’deki Erkekler 20 Yaş Avrupa Şampiyonasına doğrudan katılacak. Hırvatistan’da düzenlenen 18 Yaş Avrupa Şampiyonasında (M18 EHF EURO 2016) en kötü sonucu alan 3 takım ise 2.Klasmandaki Erkekler 20 Yaş EHF Şampiyonasına katılacak.

AVRUPA ŞAMPİYONALARI YENİ OYUN SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

Bulgaristan merkezinde Macaristan, Gürcistan merkezinde Romanya ve Litvanya merkezinde İsrail şampiyonayı birinci olarak bitirdi ve 2018 Erkekler 20 Yaş Avrupa Şampiyonasına doğrudan katılmaya hak kazandı. Milli takımımız Belarus ve İtalya ile ikinci sırada yer aldı.

Haber

Bakmadan Geçme