Ayhan Pala Konuştu

TOSF Başkanı Ayhan Pala, katıldığı Tv programında Türkiye'nin şampiyon olduğu Dünya Liseler Hentbol Şampiyonası konusunda açıklamalarda bulundu.

FULYA ÖKTEM / HENTBOLHABER.NET – Türkiye Okul Sporları Federasyonu (TOSF) Başkanı Ayhan Pala, Ülke Tv’deki Spor & Spor programında 20-28 Haziran Tarihleri arasında Trabzon’da yapılan Dünya Liseler Hentbol Şampiyonası hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Şampiyonanın ev sahipliği için Makedonya ve Fransa ile ciddi bir yarışa girildiğini belirten Pala, son turda Fransa’yı geçerek şampiyonanın Türkiye’de yapılmasını sağladıklarını belirtti.

DÜNYA “SÖZ SAHİBİ” TÜRKİYE’NİN GÜCÜNE TANIK OLDU

Türkiye dünya şampiyonasına kızlar ve erkeklerde ikişer takım ile katılmıştı (Kızlarda şampiyon olan Üsküdar Doğa Koleji ve Antalya Muratpaşa Lisesi ile erkeklerde Ankara Genç Osman Anadolu Lisesi ve Üsküdar Çengelköy Lisesi). TOSF Başkanı Pala; “Organizasyonu üç aşamada değerlendirelim. Öncelikle şampiyonaya dört takımla katılma hakkını sahip olduk. Bu hak daha önceki ev sahiplerinin tamamına tanınmamıştı. Nisan ayında kura çekimime gittik. Orada Türk antrenörlerine kendi gruplarını seçme hakkı verildi. Ev sahibinin kendi grubunu seçmesi ISF içinde var olmayan ama bizim kabul ettirdiğimiz bir yenilik oldu. Bu iki avantajın elde edilmesinde Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) içindeki etkinliğimiz önemli rol oynadı. Üçüncü aşamada çocuklarımızı şampiyona öncesi kampa aldık. Günde çift idman yapmalarını sağladık. Her takıma bir fizyoterapist ve masör verdik. Ülkelerinin bayrağını göndere çekmek için mücadele eden çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği için gereken önlemleri almak, önlerindeki engelleri kaldırmak bizim görevimizdi. Yerine getirdiğimize inanıyoruz” dedi.  

POLİSLER ÜNİFORMAYI ÇIKARIP ŞAMPİYONA TİŞÖRTÜ GİYDİ

Müsabakalar sırasında salonlarda ciddi sağlık tedbirleri alındığını belirten Ayhan Pala şampiyonadaki 162 maç 9 ayrı salonda oynandığını belirtti. Maçların merkez dışında Beşikdüzü, Yomra, Vakfıkebir, Çarşıbaşı, Sürmene ilçelerinde oynandığını belirten Pala, seyirci ilgisinin merkezde beklendiğinden düşük ilçelerde ise çok yüksek olduğunu kaydetti.

Emniyet konusunda ise daha önce görülmemiş bir uygulama başlattıklarını belirten Ayhan Pala; görevli polis memurlarına oyun tişörtü giydirdiklerini söyledi.

"OKUL SPORLARI RUHUNA UYGUN BİR ŞAMPİYONA OLDU"

Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında 1200 kişiyi ağırladık. Şehir gezileri, kültür geceleri yapıldı. Hatıra ormanı oluşturuldu. Şampiyonada Milli Olimpiyat Komitesi’nin yetiştirdiği gönüllüleri kullandık. Pamukkale Üniversitesi’nden gönüllü olarak 20’nin üzerinde genç geldi. Beden Eğitimi Öğretmenlerinden oluşan federasyon il temsilcileri ve gönüllüler organizasyonunu dinamosu oldular, çok emekleri geçti. ISF ruhuna uygun bir organizasyon bir oldu. Trabzon dostluğa kardeşliğe barışa doydu.

DÜNYANIN EN ÖNEMLİ FEDERASYONUYLA İŞBİRLİĞİ

Şampiyonanın Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF), ISF, TOSF ve Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) işbirliğiyle düzenlenmesinin önemine dikkat çeken Başkan Ayhan Pala, görev yapan 16 hakem çiftinin EHF tarafından görevlendirildiğini belirtti.

BAŞARININ SIRRI

Türkiye’nin şampiyon çıkardığı organizasyondan herkesin memnun ayrıldığını belirten Pala, bunda Türkiye’nin ISF içinde son yıllarda edindiği gücün etkili olduğunu kaydetti. Son ISF Genel Kurulu’nda aday gösterilen 11 Türk delegenin Yönetim Kurulu Üyeliğinden, Doping Kurulu Başkanlığına, Teknik Kurul Üyeliğinden Asbaşkanlığa kadar çeşitli görevlere geldiğini söyleyen Ayhan Pala; bunun bir rekor olduğunu, dünyada 11 kişiyle temsil edilen bir ulusal federasyon bulunmadığını belirtti. Bundan sonra okul sporlarında uluslararası arenada bizi mağdur edecek bir sonucun çıkmasına imkan kalmadığını belirten Pala, TOSF’nin dünya şampiyonası öncesinde olduğu gibi şampiyona sırasında da bu gücü kullandığını kaydetti. Başkan Pala; “Üsküdar Doğa Koleji’nin Avusturya maçı sabah saat 09:00’da idi. Hem çocukların uyum sağlaması hem de seyircinin gelebilmesi için maçı saat 14:00’e aldırdık. Avusturya maçı finale çıkma maçıydı Doğa koleji için. Çocuklarımız halkımızın da desteğiyle bu maçı alarak finale çıktı ve şampiyon oldu” dedi.

Başkan Ayhan Pala’nın Açıklamalarının Devamı Hentbolhaber.Net’te Olacak…

Bakmadan Geçme