Ayrılan zamanın karşılığını almak

Fotoğraf: Ekrem Özsoy
Kadınlar Süper Ligi’nde dün Ankara’da oynanan Yenimahalle Belediyesi SK ile Kastamonu Belediyesi GSK maçlarının son anlarında nefesler tutuldu. Bu zorlu müsabakayı Hentbolhaber.Net yazarı Günal Ensari sizin için kaleme aldı.

Ayrılan zamanın karşılığını almak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu hafta sonunda seyredeceğim maçı seçtim. Bu maça göre de zamanımı ayırdım. Zaman benim için değerli olduğu kadar herkes için de son derece değerlidir. Hentbol Süper Ligi’nde zirve için mücadele eden ve Avrupa Kupalarında ülkemizi temsil eden iki takımın maçıydı bu maç. Her iki takımın hentbola bakış açısı, katkısı ve temsilinin yanında, göze hoş gelen bir hentbol oynatan teknik adamlarıyla ve buna da katkıda bulunan değerli sporcularıyla sahadaydı bugün.

Maçın başından itibaren kalitesini ortaya koyan oyuncular tribünlerde yer alan hatırı sayılır sayıdaki seyirciye güzel bir hentbol ziyafeti sundu.

Her iki takım da savunma ve hücumlarını dizayn ederken zaman zaman yaptıkları hatalarla yedikleri gollerin yanı sıra biri birinden güzel hücumlarla da seyirciyi mutlu edecek golleri sıraladı. İlk yarının ortalarına doğru Kastamonu Belediyesi’nin savunmada ve hücumdaki üstünlüğü skoru bir ara 4-5 farkla kendi lehine çevirdi. Ancak daha sonra toparlanan Yenimahalle Belediyesi 5-0 lık bir periyot yakaladı ve beraberliği sağladığı gibi ardından da öne geçti. Karşılıklı gollerle devam eden karşılaşmanın ilk yarısı 17- 15 Yenimahalle Belediyesi’nin galibiyeti ile sonuçlandı.

İlk yarıda her iki takım savunma yerine, daha çok hücuma odaklıydı. Buna bağlı olarak da skor biraz yüksek çıktı.

İkinci yarı başlarken iki takımın kazanma isteği ve oynadıkları olumlu hentbol sahaya yansıyordu. İkinci yarının ortalarına kadar bir iki golle Yenimahalle Belediyesi’nin lehine devam ederken, bu dakikadan itibaren Kastamonu Belediyesinin gayreti skoru eşitledi ve 46. Dakikada skoru 28-26 kendi lehine çevirmeyi başardı. Ancak her iki takımın kazanma isteği, mücadeleye yansıyor ve skorun dengede kalmasını sağlıyordu. Maçın 50. Dakikasına girildiğinde skorda yine eşitlik vardı. 29-29

Maçın sonlarına yaklaştıkça seyir zevki, heyecan ve seyircinin takımlarına olan desteği de artıyordu.

Maçın 57. Dakikasına girilirken biri birlerine üstünlük sağlayamayan ve kaliteli hentbolun oynandığı, seyircinin heyecanının ve coşkusunun arttığı dakikalarda skorda yine 33-33 lük bir denge vardı. Maçın 58. dakikası da 34-34 beraberlikle geçildi. Bu dakikadan sonra Yenimahalle hücumdaydı, bu hücumda da maç boyunca çok başarılı bir performans sergileyen Yeliz Özel’in şutu direkten döndü. Hemen devamındaki atakta Kastamonu Belediyesi Fatma Gül’ün karşı karşıya yakaladığı hızlı hücumdaki atışında da kaleci gole izin vermedi. Ardından Kastamonu Belediyesi’nin yerleşik hücumu başladı ve bu hücumdan da golü bulunca 35-34 öne geçti. Gol sonrası en kısa sürede topu oyuna sokan Yenimahalle Belediyesi’nin yerleşik hücumdaki atağı sonuç verdi ve maçın bitimine 13 saniye kala 7 Metre kazandı. Yeliz Özel 7 Metreyi gole çevirdi ve skor 35-35 oldu. Gol sonrası saniyelerin kaldığı maçta, Yenimahalle Belediyesi sporcuları son atışı yaptırmamak için öne çıkarak topun bulunduğu yere savunma yapmak yerine, kendi yarı sahalarında 6 ile 9 metre arasında savunma yapınca, en kısa sürede atağa gelen Kastamonu Belediyesi’nin tecrübeli Milli oyuncusu Serpil İskenderoğlu orta oyun kurucu pozisyonunda Yenimahalle Belediyesi hücum oyuncularının arasından 9 metre çizgisi civarında alttan kullandığı sürpriz atışla golü bularak sonucu tayin etti.

Bu golle Kastamonu Belediyesi deplasmanda Yenimahalle Belediyesi’ni 36-35 yendi ve hanesine iki puanı ekledi.

Maçta Yenimahalle adına etkili olan isimler Yeliz, Olga, Gace ve Marina’ydı. Kastamonu Belediyesi adına maçın kazanılmasında etkili isimler ise Serpil, Maja, Dorina ve Fatma Gül oldu.

Maç boyunca heyecan ve kalite dolu hentbolun sergilenmesi tüm seyircilerin beğenisini alırken, ben de bu maç için ayırdığım zamanın karşılığını almanın keyfini yaşamanın yanı sıra bu sezon seyrettiğim en zevkli ve kaliteli maç olduğunu söyleyebilirim.

Sergilenen memnuniyet verici hentbol için, Teşekkürler Yenimahalle Belediyesi, teşekkürler Kastamonu Belediyesi.




Bakmadan Geçme