Ayyıldız umut verdi

Kadınlar 1. Ligi’nde mücadele eden Ayyıldız SK, ligin 14. haftasında lider Şakirpaşa HEM’i konuk etti. İlk yarıyı 17-19 geride kapatan Kastamonu temsilcisi, mücadeleyi de 28-42 mağlup tamamladı.

YILMAZ ACAR DAVUT / HENTBOLHABER.NET – İlk yarı konsantre bir şekilde çıkan Ayyıldız SK, güçlü rakibiyle başa başa bir mücadele sergiledi. Oyunun 15 dakikalık bölümü tamamlandığı oyundan düşen Ayyıldız SK, ilk yarının son 10 dakikalık bölümüne 10-15 geride girdi. Bu dakikadan itibaren toparlanan ev sahibi ekip, farkı eritti ilk yarının son saniyesinde yediği golle soyunma odasına 17-19 mağlup gitti.

İkinci yarıya çok kötü başlayan Ayyıldız SK, güçlü rakibi Adana Şakirpaşa karşısında ikinci yarının ilk 10 dakikasında sadece 2 gol bulabildi. Adana Şakirpaşa ise bu dilimde attığı 4 golle farkı iyiden iyiye açtı. İkinci devrede iyi savunma yapan Adana ekibine gol atmakta zorlanan Ayyıldız, savunmada da basit hatalar yaptı ve oyundan koptu. Ayyıldız’ın yedek kulübesininde zengin olmaması, oyuncuların maçtan iyiden iyiye kopmasına sebep verdi. Buna karşın ikinci yarının ortalarında da disiplinli oyunu elden bırakmayan Şakirpaşa maçı son on dakikasına 13 sayı farklı girdi. (23-36)

Maç Şakirpaşa’nın 28-42 üstünlüğüyle sona erdi. Yapılan basit hatalar ve yedek kulübesindeki alternatifsizlik Ayyıldız’ın mağlubiyetinin baş etmeni olurken, Ayyıldız gelecek maçlar için umut verdi.




Bakmadan Geçme