Bakan Kılıç, Federasyon başkanlarını istifaya davet etti!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’tan flaş açıklama…

Haber: NTVSPOR.NET

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda alınan sonuçlara bakıldığında farklı adımlar atılması gerektiğini düşündüklerini belirterek, “Sportif başarının bir federasyon ve başkanı için en önemli kıstas olduğunu dile getirmiştim. Olimpiyatlar bitti, öz eleştiri yaparak şapkasını önüne koyacak çok kişinin olduğunu ve yapması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Bakan Kılıç, Brezilya’da 7-18 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 2016 Rio Paralimpik Oyunları’na katılacak Türk Milli Takımı kafilesi için Holiday Inn Airport Otel’de düzenlenen uğurlama yemeğine katıldı.

“ŞAPKASINI ÖNÜNE KOYACAK ÇOK KİŞİNİN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’ndan sonra öz eleştiri yapması gereken çok kişinin olduğunu ifade etti.

Bakan Kılıç, son 14 yılda spor altyapısını daha yukarı taşıyan Türkiye’nin, sporcusuna ve sporcu yetiştirmekle görevli kurum ve federasyonlarına yaptığı destek ve yardımın ortada olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın bu noktadaki talimatları açıktır. Kendisinin sporla ne kadar iç içe ve yakın olduğunu ülkemizde bilmeyen yok. Bu anlamda görev alanımızla ilgili olarak ve olimpiyatlardaki sonuçlara baktığımızda farklı adımların atılması gerektiği noktasında bizim de düşüncemiz var. Biliyorsunuz olimpiyatlara giderken,’olimpiyatlar önce bir gerçekleşsin ondan sonra bir araya gelip konuşacağız’ demiştim. O değerlendirmeyi yaparken özellikle federasyonların daha fazla sporla ilgilenmesi gerektiğini dile getirmiştim. Bu anlamda sportif başarının bir federasyon ve başkanı için en önemli kıstas olduğunu dile getirmiştim. Olimpiyatlar bitti, öz eleştiri yaparak şapkasını önüne koyacak çok kişinin olduğunu ve yapması gerektiğini düşünüyorum. İnanıyorum ki yakın zaman içerisinde bu konuyla alakalı,‘bu işi daha iyi yapan ve daha enerjik olan arkadaşlar devam ettirsin’ noktasında olacaklardır.”

Türkiye’nin Rio’dan 8 madalyayla döndüğünü hatırlatan Kılıç, “Baktığınızda rakamsal olarak bir başarı var. Türkiye’nin olimpiyatlara katılım tarihi olarak baktığınızda da belli bir noktadayız ama bu yeterli değil. Bizim daha önce dile getirdiğimiz, profesyonel anlamda ve doğru takiple yapılacak çalışmalarla ilgili atılması gereken adımlar var. Bunları atmak durumdayız. Artık bahane aramamıza gerek yok. Yapılması gereken şeyler ortadadır, bunların yapılması için de en üst seviyeden takipçi olacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Kılıç, bugüne kadar yaptığı değerlendirmelerde bazı şeyleri dikkatlice dile getirdiğini anlatarak, “Yine dikkatlice dile getirmeye çalışıyorum ama herhalde ne kast ettiğimi anlayanlar anlamıştır. Bizim artık yeni bir ivmelenmeye yeni bir çalışmaya ihtiyacımız var. Bu sadece federasyonlarla alakalı değil, kulüplerin de bu işle ilgili farklı çalışmalar yapması gerekir. Bununla ilgili olarak da şu anda Maliye Bakanlığımızla yapmış olduğumuz bir çalışma var. Burada vergi konusuyla ilgili çalışmanın içinde olacağız. Bununla beraber tabiki spor teşkilatı içerisinde bazı değişikler mutlaka olacak. Elde ettiğimiz sonuçlar içerisinde daha fazla beklediğimiz şeyler var.” ifadelerini kullandı.

Ntvspor.Net’te yer alan haberde Bakan Kılıç’ın şu açıklamaları tüm federasyon başkanlarından istifasını beklediği şeklinde yorumlandı.

Ntvspor’da yer alan haberi okumak için tıklayınız.

 

 




Bakmadan Geçme