Bakanlık el koydu

Ardeşen GSK ve Yenimahalle Belediyesi SK’nın Rus ekipler ile olan Avrupa Kupası maçlarına Gençlik ve Spor Bakanlığı el koydu.

HENTBOLHABER.NET – Kadınlar Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nda Rusya’nın Handball Clup Lada ekibi ile Eşleşen Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü ile yine Rusya’nın Zvezda Zvenigorod takımı ile Eşleşen Yenimahalle Belediyesi SK, Gençlik ve Spor Bakanlığının himayesinde Rusya’ya yolculuk yapacak.

Hürriyet Gazetesinin haberine göre; Spor Bakanlığı, Rusya’ya gidecek olan Ardeşen Gençlikspor’u (GSK) ile Yenimahalle Belediyespor’u uyardı. “Çekirdek kadroyla gidin. Taraftar götürmeyin.” Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü Rusya takımları ile eşleşen Ardeşen GSK ve Yenimahalle Belediyesi SK Kulüplerine “Maçlarınızı tarafsız sahada ya da ileri bir tarihte oynama teklifini uluslararası federasyona iletin ve gittiğiniz yerlere taraftar götürmeyin” uyarısında bulundu. Ancak, gerek Avrupa Hentbol Federasyonu, gerekse de Rusya kulüpleri ile yapılan ikili görüşmeler neticesinde, maçların iki ülkede karşılıklı yapılmasına karar verildi.

Ardeşen GSK ve Yenimahalle Belediyesi SK için önlem paketi!
Avrupa Hentbol Federasyon’u, Ardeşen GSK/Yenimahalle Belediyesi SK ve Rusya kulüpleri üçgeninde gerçekleştirilen görüşmelerin olumlu sonuçlanmaması neticesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Uçak krizinin sürmesi nedeniyle bir dizi önlem paketi devreye soktu. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü, Türk takımlarına bir yazı göndererek, durum açıklığa kavuşuncaya kadar bazı hususlara dikkat edilmesini istedi. Daha önce maçların tarafsız sahada ya da ileri bir tarihte oynama teklifini uluslararası federasyona götürülmesini isteyen Bakanlık, talebin olumsuz karşılanması neticesinde, Bakanlığın seyahat uyarısı kapsamında hareket edilmesi gerektiğini ifade ederek bazı uyarılar sıraladı.

ŞEHİRLERDE GEZMEYİN, TARAFTAR GÖTÜRMEYİN
Ardeşen GSK ve Yanimahalle Belediyesi SK’dan, çekirdek bir kadro ile Rusya’ya giriş yapmasını, hiçbir şekilde taraftar götürmemesini, maçın oynanacağı şehre maçtan makul bir süre önce ve varsa THY’nin direk uçuşu ile gitmesini, kafilenin, ev sahibi ekip temsilcisi tarafından karşılanmasının talep edilmesini, gerekli güvenlik önleminin alınmasını ve ülkeye giriş çıkışta kolaylık sağlanmasına yönelik istekte bulunulmasını, kamuya açık alanlarda çok fazla vakit geçirilmemesini, büyük elçilik ya da konsolosluk ile vakitlice temasa geçilmesini istedi.

Ardeşen GSK, Rus takımı Handbal Clup Lada ile ilk maçı 9 Ocak Cumartesi günü deplasman da yapacak. İkinci maçı ise 17 Ocak Pazar günü 18:00’da Ardeşen’de yapacak.

Yenimahalle Belediyesi SK ise Zvezda Zvenigorod ile ilk maçını Ankara’da 9 Ocak Cumartesi günü yapacak. İkinci maçını ise 17 Ocak Pazar günü Rusya’da yapacak.

Futbol da ise Fenerbahçe UEFA Avrupa Liginde Rus ekibi Lokomotif Moskova ile Şubat ayında oynayacak.




Bakmadan Geçme