FC Barcelona LASSA’dan 46 yıllık rekor

FC Barcelona Lassa, geçen çarşamba Ademar Leon'u 37-33 mağlup ederek namağlup liderliğine devam ederken kırılması güç bir rekora da imza atmış oldu

AYCAN AY/ HENTBOLHABER.NET – Asobal’in (İspanya Hentbol Süper Ligi) şampiyonu arka arkaya 73 maç kazanarak, 1969’da ulaşılmış bir rekoru geçerek yeni bir rekor kırdı.

İspanya’nın en önemli takımlarından biri olan BM Granollers, 67 galibiyet ve 5 beraberlikle 72 maçta hiç kaybetmeyerek ‘namağlup’ rekorunu kırmıştı. “Her şeyin şampiyonu” FC Barcelona Lassa, 2015/2016 Sezonu başında bu rekoru kırdı. Katalanların rekor maç sayısını artırmak için önlerinde aylar var. Ama İspanya’nın zirvedeki takımı, bu eski rekoru geçmek için gerçekten savaştı.

Başabaş süren mücadelede FC Barcelona LASSA’nın skoru 15-10’a getirmesini ve Katalan ekibinin galibiyete ulaşmasını sağlayan isim Wael Jallouz oldu.

Ama geçmişteki maçlar gibi, FC Barcelona LASSA’nın kalecisi Gonzalo Perez de Vargas taktik değişikliğinin ardından yaptığı birçok kurtarışla maçta galibiyetin gelmesini sağladı ve performansı ile hentbol severleri büyüledi. Maçın bitimine on dakika kala, Velux EHF Şampiyonlar Ligi’nin en çok şampiyon olan son şampiyonu maçta öne geçti ve farkı açtı.

Ademar Leon tüm enerjisini maçı kazanmak için harcasa da FC Barcelona Lassa rakibinin heyecana kapılmasından dolayı yaptığı hatalardan faydalandı. Tam olması gerektiği zamanda, olması gerektiği yerde olan ve 9 gol atan yine Wael Jallouz’du.

Jallouz, Barça’ya son Bundesliga şampiyonu THW Kiel’den transfer olmuştu.

Tek bir Avrupa Şampiyonası’nda (2012 Sırbistan, 61 Gol) ve tek bir Dünya Şampiyonası’nda (2009 Hırvatistan, 92 Gol) en fazla gol kaydetmiş, Şampiyonlar Ligi’nde 1000’den fazla gol kaydederek kırılması güç bir rekora imza atmış, tüm zamanların en büyük skoreri Makedon Sağ Oyun Kurucu nam-ı diğer ‘Bay Gol Makinesi’ nam-ı diğer ‘Bombacı’ Kiril Lazarov da 12 gol atarak durdurulamaz olduğunu gösterdi.

Haber




Bakmadan Geçme