Barcelona Plock’dan rövanşı aldı

Şampiyonların şampiyonu Barcelona, Polonya’dan rövanşı alarak döndü. Katalanlar, VELUX EHF Şampiyonlar Ligi ilk haftasında Plock’u 23:28 mağlup etti.

HENTBOLHABER.NET – Şampiyonlar Liginin göz kamaştıran grubunda Barcelona, Plock deplasmanından 2 puanla döndü.

Barcelona, 2014 yılında VELUX EHF Şampiyonlar Ligi B Grubunda Orlen Wisla Plock’dan aldığı yenilginin rövanşını aldı. Plock’un Barcelona’yı evinde mağlup ettiği sezon Beşiktaş Mogaz HT’nin devler ligindeki ilk sezonuydu ve siyah beyazlılar bu iki ekiple beraber önceki yılın şampiyonu SG Flensburg-Handewitt, KIF Kolding Kobenhavn ve Alingsas HK ile aynı grupta yer almıştı.

PLOCK KALE SURLARINI SAĞLAMLAŞTIRIYOR

BİR KULÜPTEN ÖTESİ: BARCELONA

Plock, 2014/2015 Sezonunda FC Barcelona’yı mağlup edebilen tek ekip olmuştu.

Barcelona, 2015/16 sezon açılışında Löwen’e kaybetmişti. Katalanlar bu sezona muzaffer başladı.

Nantes’dan transfer edilen Valero Rivera Folch yedi gol ile memleketinin takımına büyük bir dönüş yaptı.

İspanyol kaleci Rodrigo Corrales, Plock takımının en iyi oyuncusu oldu.

Koç Piotr Przybecki, Plock başında çıktığı ilk uluslararası maçında yenildi.

MAÇIN HİKAYESİ

Orlen Wisla Plock (POL) – FC Barcelona Lassa (ESP) 23:28 (12:11)

Björn Pazen’in haberine göre Barça Teknik Direktörü Xavi Pascual; “Bizi çok zor bir maç bekliyordu. Grup aşamasında tüm karşılaşmaları kazanmak neredeyse imkansız bu yüzden Plock karşısında iki puan almak çok önemliydi. Genç bir ekibimiz var. Beş altı ay içinde en iyi seviyeye ulaşacaklarına inanıyorum” dedi.

Bu maçı izleyen herkes Paris Saint-Germain’in neden Corrales’i kaptığını kolaylıkla anlar. 2017/18 sezonu için Rodrigo Corrales ile 2016 yılının ilkbaharında anlaşma imzalandı.
İspanyol kaleci inanılmaz bir performans ile Barcelona’ya geçit vermedi. Corrales, maçın ilk yarısında bir kasırga gibi esti.
Güçlü ve hareketli savunması ile birlikte Plock ilk 25 dakikada EHF Şampiyonlar Liginin rekor şampiyonunu şok etti. Aralık 2014’de olduğu gibi büyük favori karşısında Polonya ekibi maça üstün başladı. İlk 10 dakikada skor 5:2, ilk çeyrek sona erdiğinde ise 8:5 oldu. Ancak Katalan ekibi ilk yarının sonlarına doğru farkı bir sayıya indirmeyi başardı.

RIVERA JUNIOR’IN DÖNÜŞÜ MUHTEŞEM OLDU

Antrenör Xavier Pascual soyunma odasında etkili bir konuşma yapmış olacak ki Barcelona ikinci yarıda birkaç dakika içinde 15.18 öne geçti.

5 yıl yurtdışında oynadıktan sonra 2016/17 sezonu için memleketine dönen Valero Rivera Folch, Barça hücumunda anahtar oldu.

2013 Dünya Şampiyonu penaltıdan bulduğu beşinci golü ile skoru 15:19 yaptığında Plock’un direnci kırılmış gibiydi. Ancak tribünleri dolduran ateşli Orlen taraftarları takımını son saniyeye kadar destekledi. 7 gol atan Rivera’nın yanı sıra Tunuslu şutör Wael Jallouz da 6 gol ile Katalanların galibiyetine katkıda bulundu.

Orlen Wisla Plock: Rodrigo Corrales, Daszek (3), Duarte (1), Rocha (1), Ivic (4), Mihic (2), Zhitnikov (4) -İlk Yedi-siete inicial- Wisniewski (1), Ghionea (1), T. Gebala (-), Tarabochia (1), M. Gebala (3), Pusica (1), De Toledo (1).

FC Barcelona Lassa: Gonzalo Pérez de Vargas, Víctor Tomás (4), Raul Entrerríos (3), Cedric Sorhaindo (-), Aitor Ariño (-), Viran Morros (1), Wael Jallouz (6) -İlk Yedi- Andersson (-), Valero Rivera (7), Timothey N’Guessan (1), Kamil Syprazak (2), Dika Mem (-), Kiril Lazarov (4).

Skor: 1-0 / 4-2 / 7-5 / 9-6 / 11-7 / 12-11 (devre) / 14-14 / 15-16 / 16-20 / 18-23 / 20-25 / 23-28 (final).

Bakmadan Geçme