Barcelona rekora doymuyor

FC Barcelona, haftasonu oynanan Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Vujovic’in Zagreb’ini ezdi geçti. Hırvat devi Katalanlardan 22 sayı fark yedi.

HENTBOLHABER.NET / FULYA ÖKTEM – FC Barcelona VELUX EHF FINAL4’a ismini rekor bir galibiyetle yazdırdı. (Fotoğraflar: ehfcl.com)

FC Barcelona VELUX EHF Şampiyonlar Ligi (VELUX EHF CL) Son 16 mücadelesinde karşılaştığı Aalborg Handball’u 31:11 mağlup ederek ulaşılması zor bir rekora imza atmıştı. 20 sayılık bu fark Katalan ekibinin Şampiyonlar Ligi’nde ulaştığı en farklı galibiyet olarak kayıtlara geçmişti.  Hatta Barça’nın genç kalecisi Moreno Perez de Vargas kendi kalesinden takımının 12. Golünü atmış ve maçı 70 üzerinde bir yüzde ile bitirmişti. Karşılaşmadan sonra Aalborg Teknik Direktörü Jesper Jensen; “Bu maçtan sonra pek çok oyuncumun şapkalarını önlerine koyarak düşünmelerini istiyorum” demişti.

PALAU BRAUGRANA’DA BİR ESKİ YILDIZ
VELUX EHF CL Çeyrek Final ikinci ayağında FC Barcelona, Hırvatistan’ın takımı HC PPD Zagreb ile karşı karşıya geldi. Hırvatistan’dan oynanan ilk maç 23:25 sona ermişti.

Barça’nın eski yıldızı Veselin Vujovic, Palau Braugrana’ya bu sefer rakip takımın teknik direktörü olarak geldi. Barcelona Vujovic’in Zagreb’ine 22 sayı fark atarak adını Dörtlü Final’e (VELUX EHF F4) yazdırırken bu mağlubiyet Zagreb’in Şampiyonlar Ligi’nde aldığı en farklı yenilgi oldu.

Yugoslav ekolüyle yetişmiş Veselin Vujovic, Barcelona’daki oyunculuk günlerinde savunmada efsane yaratmış yıldızlardan biriydi. Takımının rekor farkla mağlup olması hentbol tarihine büyük bir ironi olarak geçecek.

Haber

Zagreb’in ev sahibi karşısında maçın ilk dakikasından itibaren hiç şansı olmadı. Katalan ekibi her anlamda rakibine galebe çaldı.

Barcelona maça Kaleci Gonzalo Perez De Vargas, Sağ Kanat Kaptan Victor Tomas, Pivot Raul Entrerrios Rodriguez, Oyun Kurucu Cedric Sorhaindo, Sağ Oyun Kurucu Eduardo Gurbindo Martinez, Sol Kanat Gudjon Valur Sigurdsson, Sol Oyun Kurucu Nikola Karabatic yedilisi ile başladı.

HC PPD Zagreb’in ilk yedisi ise şu isimlerden oluştu: Ilija Brozovic, Luka Stepancic, Dusko Celica, Lovro Sprem, Filip Ivic, Zalatko Horvat, Tonci Valcic.

Palau Blaugrana’da çalınan ilk düdükten sonra skor bir anda 5:1’e geldi. Ardından Barça’nın attığı her 3 gole Zagreb ancak 1 golle cevap verebildi ve skor 12:3 oldu.

Zagreb ilk yarıda 6:0, 3:2:1, 5:1 savunma formasyonlarını art arda denese de Barcelona karşısında tıpkı son şampiyon SG Flensburg-Handewitt’in Flens Arena’da THW Kiel karşısında yaşadığı çaresizliği yaşadı. Hata yapmayan ve hatayı da affetmeyen Katalan ekibi ilk yarıyı 13 sayı önce bitirdi (23:10).

İKİNCİ YARIDA GENÇLER SAHAYA
Tecrübeli ejderhalarını ikinci yarıda sahadan çeken Barça Teknik Direktörü Xavi Pascual, son 30 dakikada daha az süre alan genç oyuncularına şans verdi. Kaleciler ve Sağ Kanat Joan Saubich Mir dışında Barcelona’da tüm oyuncular gol attı. Barca kazandığı beş 7 Metre’nin tamamının da gole çevirmeyi başardı. Zagreb ise 4 atışın ikisinde başarılı oldu.

43:21 sona eren karşılaşmanın ardından sezon boyu oldukça sert maçlar çıkaran Zagreb’in Barcelona’nın tartışmasız üstünlüğüne boyun eğmekten başka çaresi yoktu ve sezon Hırvatlar için Palau Blaugrana’da sona erdi. Barcelona toplamda 68:44 ile Lanxess Arena’nın yolunu tuttu.

KIRIL LAZAROV…
Barça’yı dörtlü finale taşıyan maçın 9 Golle en skorer ismi olan Makedon yıldız Kiril Lazarov, VELUX EHF CL 2014/2015 Sezonunda 99 gole ulaştı. Tüm zamanların en büyük skoreri kalan iki maçta acaba yeni bir rekora imza atabilecek mi heyecanla bekleniyor.

Haber

An itibariyle Şampiyonlar Ligi Gol Krallığı’nda Danimarkalı Sol Oyun Kurucu Mikkel Hansen 103 golle 1. Sırada yer alıyor. Ancak Paris Sait-Germain Handball çeyrek finalde elendiği için listede ikinci ve üçüncü sırada bulunan skorerlerin bu sezonun gol krallığı için yarışacağı düşünülüyor.

Gol Krallığında ikinci sırada PSG’yi eleyen Macar devi MKB-MVM Veszprem’in Sırp Sol Oyun Kurucusu Momir Ilic bulunuyor. Ilic 101 gol attı.

Listede üçüncü sırada 99 gol ile FC Barcelona’nın  yıldızı “Bay Gol Makinesi”  Kiril Lazarov yer alıyor.

GOLLER

FC Barcelona: De Vargas (-), Victor Tomás (6), Entrerrios (3), Sorhaindo (1), Gurbindo (2), Sigurdsson (5), Karabatic (7), Noddesbo (2), Sarmiento (1), Saric (-), Ariño (2), Rutenka (3), Viran Morros (1), Saubich (-), Jallouz (1), Lazarov (9)

PPD Zagreb: Brozovic (2), Stepancic (2), Celica (1), Sprem (-), Ivic (-), Horvat (3), T. Valcic (-), Stevanovic (-), Coric (-), Sebetic (2), J. Valcic (-), Obranovic (4), Vuglac (-), Kovaceciv (4), Pavlovic (2)

5 DAKİKALIK BÖLÜMLERDE SKOR
1. Devre: 4-1 / 8-3 / 12-5 / 15-8 / 19-9 / 23–10

2. Devre: 27-12 / 29-14 / 33-16 / 38-17 / 41-19 / 43-21

Bakmadan Geçme