Barcelona'dan Madrid'e büyük çalım!

Hentbolda Barcelona, ezeli rakibi Atletico Madrid'e transferde çalım atmayı başardı. Katalanlar, Atletico'nun 8 yıldır kalesini koruyan tecrübeli kaleci Arpad Sterbik'i kadrosuna kattı.

Birçok branşta olduğu gibi hentbolda da Barcelona-Madrid çekişmesioldukça ateşli bir şekilde devam ediyor. Son yıllarda Şampiyonlar LigiFinali dahil pek çok şampiyonada mücadele veren Asobal’ın iki güçlüekibi, bu sefer de transferde karşı karşıya geldi. Önümüzdeki yılİsveçli kalecisi Johan Sjostrand’ı Kiel’e yollayacak olan Barça,Atletico Madrid’in deneyimli kalecisi Arpad Sterbik’i renklerinebağladı.

32 Yaşındaki Sırp kaleci, 8 yıl kaldığı Atletico Madrid çatısıaltında birçok başarıya imza atarken, 7 kez çıktığı Şampiyonlar LigiFinali’nin 3’ünde kupayı kaldırmayı başardı. Başkent ekibiyle 5 AsobalŞampiyonluğu tadan Sterbik, Barcelona’yla toplam 5 yıllık anlaşmaya imzaattı. 2002’de Macar,stan’ın ve 2005’teyse dünyanın en iyi kalecisiseçilen 2.00’lık dev file bekçisi, Asobal Ligi’nde de 5 yıl üst üste endeğerli kaleci ödülünün sahibi olmuştu. Kariyerine Yugoslavya’nınJugovic takımında başlayan Sterbik, Veszprem, Atletico Madrid’den sonrayine başarılı bir ekibe transfer olmayı başardı.

Sterbik’in Barcelona’ya geçmesindeki faktörlerden biriyse eski takımarkadaşı Daniel Sarjic… Sırbistan – Karadağ milli takımında beraberoynayan kaleci, bu sefer Katalan ekibi Barcelona’nın başarısı için terdökecek.

Sıribstan’da doğan ve Yugoslavya, Sırbistan-Karadağ, Sırbistan veİspanya milli takımlarında görev yapan Arpad Sterbik’in, Katalankulübünden yıllık yaklaşık 500 bin Euro kazanması bekleniyor.

Atletico Madrid ise kaleci pozisyonunda Sterbik’ten boşalan yeri 24 yaşındaki Danimarkalı kaleci Magnus Dahl ile doldurdu.

Kaynak:Sports Tv

Bakmadan Geçme