“Başarılı Bir Sezon Geçirdik”

Hentbol Erkekler Süper Ligini 2.sırada tamamlayarak, iki senedir şampiyonluğu kaçıran Büyükşehir Belediye Ankaraspor’da antrenör Zeki Polat, geride kalan sezonu değerlendirdi.

16 Temmuz 2012 tarihinde sezonu açarak Lige başlayan Büyükşehir Belediye Ankaraspor’da Zeki Polat, "Türkiye Kupası Şampiyonu, PAF Ligi Şampiyonu, Avrupa Challenge Cup Çeyrek Finalisti ve Ligi 2. olarak tamamladıklarını ve bu sebeple hedeflerine Lig Şampiyonluğu haricinde başarılı bir şekilde ulaştıklarını" belirtti.

Zeki Polat sözlerine devam ederek:

"Kadronun geniş olması bize lig de avantaj sağladı. Avrupa kupaları Haberve Milli Takım maçları nedeniyle yoğun geçen sezonda elbette sakatlıklar, yorgunluklar yaşandı. Fakat bunları çalışmalar ve tedavilerle kapattık. 21 A takım sporcularımdan, 12 si genç takımdan yetişmiş olması, kulübümüzün alt yapıya verdiği önemi gösteriyor. Ligin iki senedir yoğun bir tempoda geçmesi bence bazı aksaklıklara neden olmaktadır. Öncelikle yoğun tempo, hem sporcu sakatlıklarına neden olmakta hem de yoğun program nedeniyle hakem atamalarında sıkıntılar yaşandığını gördük. Dolaysıyla bir takım, bazı hakem çiftimizi peş peşe kendi maçlarında görmekte, bu da hem hakemin yönetimi bakımından hem de sporcu psikolojisi yönünden sıkıntılar yaratmaktadır. Lig bu sene çok çekişmeli zorlu ve çekişmeli geçti. Sonuçlardan da anlaşılacağı gibi maçlar başa baş geçmiş ve maçların sonucunu tahmin etmek imkansız hale gelmişti. Ligde mücadele etmiş tüm takımları kutlamak istiyorum. Ligin ikinci devresinde, 3 günde bir hatta iki günde bir maçlar yaptık. Bu yoğun maçlar nedeniyle, antrenmanlarda ki dinlenme yüklenme yönteminde büyük sıkıntılar çektik. Sakatlanan sporcular daha tam iyileşemeden maçlara devam ettiler. Bu da performanslarının düşmesine neden oldu. Federasyonumuzdan isteğim önümüzdeki sezon için faaliyet programlarını, milli takım faaliyetleri de dahil, sezon kapandıktan hemen sonra açıklamaları. Önceden belirlenmiş program biz antrenörlerin transfer ve antrenman planlamamızı daha kolay yapmamıza ve kulüplerin de işini daha kolaylaştıracağına inanıyorum."dedi.

"BİR YERLİ, BİR YABANCI OYUNCU İLE GÖRÜŞÜYORUZ"

Zeki Polat transfer ile ilgili olarak : "Önümüzdeki sezon için öncelikle iç transferlerden başlayarak, anlaşamadığımız oyuncuların yerine dış transferlere geçmek istiyoruz. İki senedir final serisinde kaybettiğiz şampiyonluğu, artık Ankara’ya, Kulübümüze getirmek istiyoruz. Bunun içinde mevcut kadromuza iki transfer daha yaparak sezonu açmak istiyoruz. Bu iki transferden bir tanesi kaliteli bir yabancı ve eksik gördüğümüz mevkiden bir yerli oyuncu olarak düşünmekteyiz. İç transferde fire vermeyip, bu iki transferi de gerçekleştirdiğimiz taktirde, sezon sonunda şampiyonluk da dahil tüm hedefleri gerçekleştireceğimize inanıyorum. Final serisinde iki yıldır final oynayan takımım ve Beşiktaş’da ki herkesi kaliteli mücadeleden ve seyiri güzel hentbol den dolayı kutlamak istiyorum"dedi.

"BİRLİK İÇİNDE ÇALIŞMAK GEREK"

 

Zeki Polat son olarak : "Hentbol salon sporlarında diğer branşlara göre, herkes tarafından bilindiği gibi ikinci planda kalmış durumda. Sevdiğimiz bu branşı daha iyi yerlere taşıyabilmemiz için; İdareci’sinden, Antrenör’üne, Sporcu’sundan ,  İzleyenler’ine , Gözlemci’sinden ,  Hakem’ine hatta Tüm Çalışanlarınla Birlik İçinde Çalışması Gerektiğine inanıyorum. Önümüzdeki sezon tüm takımlara, idareci, gözlemci, hakem, antrenör, sporcu ve emeği geçen tüm hentbol severlere, izlemesi hoş ve kaliteli maçlar diliyorum."diyerek  geçmiş sezon ile ilgili düşüncelerini paylaştı.

Bakmadan Geçme