Başbakan, Ardeşen’den Avrupa Kupasını İstedi

Başbakan Erdoğan, Hentbol Bayanlar Süper Lig ekiplerinden Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri, teknik ekip ve sporcularıyla buluştu.

D. Karadeniz Bölgesi’nde gerçekleştireceği üç günlük program kapsamındaRİZE’de bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize Valiliği çıkışında,Hentbol Bayanlar Süper Lig Ekiplerinden Ardeşen Gençlik ve Spor KulübüYönetim Kurulu Üyeleri, Teknik Ekip ve Sporcuları ile Buluştu.

KulüpBaşkanı Sultan Rauf Oğuz, Yönetim Kurulu Üyeleri Dursun Yaşaroğlu ileAli Biberoğlu, Antrenör Şevki Demiroğlu ve Sporculardan oluşan birekiple bir araya gelen Başbakan Erdoğan, Kulüp Başkanı Oğuz’dan takımınson durumu hakkında detaylı bilgi aldı.

BaşkanOğuz, Lig de ve Avrupa’da taşrayı temsilen önemli başarılar eldeettiklerini ifade ederek, "Ülkemiz de ligi 3. Sırada tamamladık. İlk kezkatıldığımız Avrupa Kupalarında ise tarihi bir başarı elde ederekadımızı ilk 8’e yazdırdık. Amacımız devlet büyüklerimizin desteği ileAvrupa Kupasını Rize’ye ve sizlere armağan etmek." İfadeleri ileBaşbakan Erdoğan’dan destek istedi.

Hentbolcularıve kulüp yönetimini elde ettikleri başarılardan ötürü kutlayan BaşbakanRecep Tayyip Erdoğan ise, "Avrupa için kupa sözü aldık. İnşallahhedefinize ulaşarak ülkemizi ve Rize’yi mutlu edersiniz. Ben de gereklikişilere talimat vereceğim. O Kupayı istiyorum." İfadelerini kullandı.

KulüpBaşkanı Oğuz daha sonra Başbakan Erdoğan’a kulübün bilgilerinin yeraldığı kitapçık takdim ederken, Başbakan Erdoğan, kitapçıkta gördüğütaraftar resimleri karşısında şaşkınlık yaşadı. Rize’lilerin salonsporunda takımlarına bu denli sahip çıkmalarının önemli bir olayolduğuna vurgu yaşan Erdoğan, "Hemşerilerimden bu desteğin artarak devametmesini istiyorum." Dedi.

Öte yandan Başbakan Erdoğan, genç sporcularla bir süre sohbet etti.

Sporcularda Başbakan Erdoğan’a kendisi ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte 2012yılında yine bir Rize ziyareti sırasında Ardeşen GSK ailesi ileçektirdikleri fotoğrafı takdim ettiler. Başbakan Erdoğan ise bu hediyekarşısında büyük mutluluk yaşayarak, uzun süre fotoğrafı inceledi.

Bakmadan Geçme