Başkan Pala, Liseler Türkiye Şampiyonası’nı Değerlendirdi

Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala , Trabzon’daki Türkiye Liseler Şampiyonası ve Haziran ayında yapılacak olan Liseler Dünya Şampiyonası hakkında Hentbolhaber.Net’e açıklamalarda bulundu.

Ayhan Pala yapmış olduğuaçıklamada , " Trabzon’daki Liseler Türkiye Şampiyonası’nda tümokulların centilmence mücadele ettiğini belirterek , Fair – Playanlayışı içerisinde olduklarını , teşekkürü hak ettiklerini belirtti. "

"Türkiye Şampiyonasında derece yapan ve Ülkemizi Dünya Şampiyonasında temsil edecek olan okullarımızıda tebrik ederim."dedi.

Eski bir hentbolcu olmasından dolayı Liseler Dünya Şampiyonasının Trabzon’a kzandırılması için çaba harcadığını belirten Pala,  "Fransa ile Şampiyonanın organizatörlüğünü almak için yarıştık. Uluslararası alanda  bu organizasyonu almak, Okul Federasyonumuzunda başarısıdır. İlk kez bir Dünya Şampiyonasının Türkiye ‘de organize edilecek olmasından dolayı çok mutluyum. Bu organizasyonun Türk Hentbolu açısından da çok önemli bir yere sahip olduğunu düşünüyorum. 24 Ülke kız-Erkek toplam 48 takım burada mücadele edecek.Okul Sporları Federasyonu olarak hem Uluslararası Federasyon hem de Türkiye Hentbol Federasyonu ile ortak hareket ederek başarılı bir organizasyon gerçekleştireceğimizi düşünüyorum."dedi.

2014 Liseler Dünya Şampiyonasında iki okulumuzun mücadele edecek olması konusunda ise,"  Ev sahibi ülke olarak burada iki okul ile katılabilmek adına büyük bir çaba harcadık. Uluslarası alanda Okul Sporları Federasyonumuzun etkili olması sayesinde bu isteğimiz kabul oldu ve Türkiye Şampiyonası finalinde mücadele eden iki takımımızı da Dünya Şampiyonsında mücadele ederken izleme şansımız olacak " dedi.

"Ayrıca Okul takımlarımızın hazırlanması için gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Okul takımlarımızın turnuva öncesi kamp yapmalarını sağlayacağız. Hatta bu konuda bir hazırlık turnuvası da düzenlemek istiyoruz. İlerleyen zamanlarda programımız netleşecek ve Ülkemizi temsil edecek olan okullarımızı en iyi şekilde bu turnuvaya hazırlayacağız."dedi.

Bakmadan Geçme