“Yaşı kemale ermiş sporcular ile yarış üretiyoruz”

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kadınlar Süper Kupa finali sonrası düşüncelerini Hentbolhaber.Net’e aktardı.

Başkanım ilk olarak Muratpaşa Belediyesi Spor Kulübü olarak Süper Kupayı kaybettiniz düşüncelerinizi aktarır mısınız?

Ümit Uysal, “Ülkemizde şöyle bir yanlış davranış şekli var. Yaşı kemale ermiş balkanlardan, kuzeyden her taraftan amatör sporda bile insanları toplayıp onla kendimize yarış üretiyoruz. Tamam iyi sporcular gelebilir ama tüm takım iskeletini komşu ülkelerden transfer edilmiş sporculardan kurmaya çalışmak bence hentbola , amatör sporlara çok büyük bir darbe vuruyor. Ülke milli takımlarımızı mahvediyor, genç sporcularımızın geleceğini  mahvediyor. Bizim bugün yaşadığımız sıkıntımız gördüğüm kadarıyla tabiki bunu teknik ekibimiz analiz edecek ama genç sporcularımızın oyuna dahil edecek standarda ulaşmadığı için, hocamız tarafından değerlendirilmemesi ve bunun sonucu olarak da A Takımın haliyle yorulması idi. Ancak biz zaman içerisinde genç sporcularımızında A Takıma dahil edilebilir bir noktaya ulaşacağını ve dolayısıyla takımın daha az yorularak müsabaka yapabileceğini düşünüyoruz. Transfer düşünmüyoruz. Mevcut genç sporcularımızı geliştirerek devam etmek istiyoruz. Bence bu şampiyonluktan daha önemli bir katkı olacak Türk hentbolune”dedi.

Haber

Türkiye’de altyapı problemi olduğu bir gerçek. Türk Hentbolunun kanayan bir yarasıdır. Muratpaşa Belediyesi’nin Okul-Kulüp işbirliği ile alakalı olarak nasıl projeleri vardır?

Ümit Uysal, “Onlara önem vermek gerekiyor. Önemli olan o.  Önemli değilse bir yerlerden para bulursunuz. 7 Finlandiyalı işte Danimarkalı transfer edersiniz. Ligde herkesi yenersiniz. Bu sevindirici değil. Ciddi bir spor yaklaşımı değil. Gelecek ay üç okul salonumuzu aktif hale getiriyoruz. Okullarımıza taramalar koyuyoruz. Hocalarımızı aldık. Sporcularımızın diyetiyle, antrenman programıyla, kondisyonuyla çok yakından ilgileniyoruz. Bunun sonucunda Türk Hentboluna, amatör sporlara yeni sporcular kazandırmak istiyoruz. Onun mücadelesi içindeyiz. Burada tabi ki başarıda kovalayacağız ama ne pahasına olursa olsun değil. Doğru yöntemle başarıyı kovalamak istiyoruz”

Başkanım bir kupa kaybettiniz ama sezon yeni başlıyor!

Ümit Uysal, “Önemli değil. Çok maç daha var. Sezon yeni başlıyor. Mücadelemizi yeni sporcu kazanmayla sürdürmek istiyoruz. Doğru kulvarda olarak yer almamız gerekiyor. Gerekirse gider 2-3 sporcu alır geliriz.Ama bu doğru değil. Dediğim gibi doğru kulvarda yeni sporcu yetiştirmede mücadelemizi sürdürmemiz gerekiyor”dedi.

Bakmadan Geçme