Baskıya Rağmen Gelen Zafer

Hentbolda sıkıntılı güler yaşayan Antalyaspor, galibiyeti Trabzonspor karşısında elde etti. Kırmızı beyazlı takım, Trabzonspor'u evinde 28-27 yenerek puanını 6'ya çıkardı.

Trabzonspor maçı ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Antalyaspor antrenörü Okan Halay, "Son üç maçtır inanılmaz sayıda hücum organizasyonları yapmamıza karşın , hiç puan alamamak takımımızın üstünde biraz baskı yarattı. Zorluk seviyesi yüksek maçta  takımımızın özgüvenini yeniden kazanması için, çok kritik  iki puan kazandık"dedi.

Halay devam eden açıklamalarında, "Takıma farklı zamanlarda katılan oyuncularımızla , başlangıçtan beri takımımızda yer alan oyuncuların uyum ve adaptasyon sürecinin yanı sıra , ligde devam eden maç trafiğinin yoğunluğu işimizi biraz zorlaştırdı.

Buna rağmen  takım olarak  hücum performansında rahatlıkla  pozisyon bulmamıza   karşın, sonuca etki eden atış  becerilerindeki düşük yüzde ile hızlı oyun konseptinde yaptığımız basit top kayıpları, şu ana kadar oynadığımız maçların sonucuna olumsuz yansıdı.

Ancak Trabzonspor karşılaşmasında   bu tür benzer hatalar yapmamıza rağmen, savunma direncimizin daha etkili olması bize galibiyeti getirdi.

Maça çok kararlı ve istekli başladık. Maçı ilk yarıda çok rahat bir şekilde kopartmamız gerekirken, kaçırdığımız net hızlı hücumlar ve 7 metre atışları bizi sıkıntıya soktu. Rakibe yerleşik hücum organizasyonlarında genel olarak çok fazla pozisyon şansı vermedik. Ancak hücumda yaptığımız basit hatalara karşın, rakip takımın bunları lehlerine kullanmaları maçın kopmadan başabaş devam etmesine  neden oldu.  Öte yandan, özellikle karşılaşmada   19-22 gerideyken takım halinde göstermiş olduğumuz reaksiyon ve  etkili savunma, maçın bizim lehimize  yeniden dengelenmesini   ve sonucunda da önemli bir galibiyete ulaşmamızı  sağladı"dedi.

MARKA OLAN ANTALYASPOR’U HAK ETTİĞİ YERE GETİRECEĞİZ

Okan Halay , " Antalyaspor taraftarlarının ve yöneticilerinin  hentbole olan desteği ve ilgisine karşılık,   gerek teknik kadromuz gerek  oyuncularımızla  birlikte  Türk sporunda bir marka olan Antalyasporu sezon sonunda daha yukarılara taşıma yolunda birlikte hareket etmeye devam edeceğiz"dedi.

Bakmadan Geçme