Bayan Hentbolunun Kurtuluşu Altyapıda

A Milli Bayan Hentbol Takımı Teknik Direktörü Vurgun: “Tek derdimiz küçük yaş gruplarında Avrupa ve Dünya şampiyonluklarına katılma başarısı gösterebilmek, alt yaş gruplarında bunu başaramazsak A takımlarda bunu sağlamak çok zor”

A Milli Bayan Hentbol Takımı Teknik Direktörü Hikmet Vurgun, "Tekderdimiz küçük yaş gruplarında Avrupa ve Dünya şampiyonluklarına katılmabaşarısı gösterebilmek, alt yaş gruplarında bunu başaramazsak Atakımlarda bunu sağlamak çok zor" dedi.

 2014Avrupa Hentbol Şampiyonası grup elemelerinde 4. Grup’taki İspanya veHollanda maçlarını İzmir’de sürdüren A Milli Bayan Hentbol Takımı’nınteknik direktörü Vurgun, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, 2016’da bayanhentbolu için umutlarının bulunduğunu, Avrupa Şampiyonası için AvrupaHentbol Federasyonu’nun statü değişikliğine gitmesinin gündemde olduğunusöyledi. Bu değişikliğin Türkiye için bir umut olabileceğini kaydedenVurgun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halenaltyapılar için 1998, 1999 ve 2000 doğumlulara yönelik yoğun bir taramave kamp programlarımız devam ediyor. Ayrıca 1996 doğumlularla başlayan17 yaş altı ve gelecek sezon da 19 yaş altı serüvenimiz olacak.Altyapılarda büyük organizasyonlara katılmaya başlayabilirsek, hentboladına umut ışığı yandı demektir. Tek derdimiz küçük yaş gruplarındaAvrupa ve Dünya şampiyonluklarına katılma başarısı gösterebilmek. Altyaş gruplarında bunu başaramazsak A takımlarda bunu sağlamak çok zor. Buanlamda altyapıların önemi bir kez daha öne çıkıyor. Federasyonlaberaber büyük faaliyetler var, yeterli mi, hayır kesinlikle değil ama enazından bir başlangıçtır. Önümüzdeki yıllarda daha organize olmuş, yurtdışı organizasyonlarıyla altyapıda daha iyi konuma geleceğimize inancımtam."

Kulüplerin Katkısı

Vurgun, altyapılara kulüplerin katkısının gerek nicelik gerekse nitelik olarak yeterli olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Kulüplerinaltyapıya daha fazla olanak sağlaması için federasyon süper gençler PAFLigi’ni organize ediyor. Bu lig tüm eleştirilere rağmen iyigeçiyor. Gelecek sezon bunu daha farklı organize edebiliriz. Altyapıdakisporcuya gereken önem verilmezse, alttan gelen oyuncunun sıkıntısınıyaşıyoruz. Aksayan yönlerin de telafi edilmesiyle daha mükemmel birorganizasyona doğru ilerleyeceğiz."

AA

Bakmadan Geçme