Bayanlar Birinci Liginin Yeni Ekibi

Hentbol Bayanlar 1.Liginin en yeni ekibi Atlantik Spor Kulübü oldu.

Gelecek sezon Hentbol Bayanlar Birinci Ligine farklı bir hava katmayı umut eden Ankara temsilcisi Atlantik Spor Kulübü’nü, Hentbolhaber olarak sizlere tanıtmak istedik.

Atlantik Spor Kulübünün  Başkanı 26 yaşında Suna Arslan. Genç yaşına rağmen başkanlık görevini yürüten Suna Arslan ile hem kendisini , hem de Atlantik Spor Kulübünü tanıtmak amacıyla röportaj yaptık. Çok samimi açıklamalarda bulunan Suna Arslan, Kulübün kuruluşundan , hentbol şubesinin açılmasından , sponsorlara kadar bir çok konuya değindi.

HaberSuna Arslan, kendisinin hem iktisat bölümü mezunu olduğunu, aynı zamanda da Kırıkkale Besyo Antrenörlük bölümü öğrencisi olduğunu söyleyedi. Ayrıca ileride belki hem başkan , hemde antrenörükte yapabileceğini belirten Arslan, "Önemli olan Sağlıklı Bireyler Yetiştirebilmek" dedi.

Yedi  branşta hizmet verdiklerini belirten Başkan Arslan , kulüp bünyesinde Badminton , Kick box , Futbol , Muay Thai , Taekwondo , Çim Hokeyi ve Hentbol şubelerinde 1000 sporcuları olduğunu, tüm sporcularına özel ilgi gösterdiğini söyledi.

Hentbol şubesi açmaya nasıl karar verdikleri yönündeki sorumuza ise şu şekilde cevap verdi:

"Birgün kulübümüzün futsal maçından önce salonda hentbol müsabakası oynanıyordu. Açıkçası dikkatimi çekti ve izlemeye başladım. Bayanların mücadelesi ve göze güzel gelen bir mücadele vardı. Maçtan keyif aldık ve arkadaşlarım ile konuşarak hentbol şubesi açmaya karar verdik."dedi.

2011 yılından Bayan Futbol şube sorumlusu iken Başkanlıkta kendini bulan Arslan ,  sponsorluk konusunda ise şunları söyledi: " Çok büyük destekçimiz yok. Ulaşım konusunda da belediyemiz ile görüşüp onlardan  yardım isteyeceğiz. Bu konuda da biz destek vereceklerinden eminim. Ayrıca iki sponsorumuz var. Bunlardan birisi Oğuzlar Emlak kendilerine teşekkür ederim. Genel olarak diğer masraflarıda kendimiz spor kulübü olarak çıkaracağız."dedi.

Transfer konusunda da  "Süper Ligde oynamış ve birinci ligde oynamış 3 sporcu ile görüşüyoruz. Önümüzdeki günlerde netlik kazanacak."dedi.

Haber

ANTRENÖR AYDIN ŞENTÜRK

Aydın Şentürk yapmış olduğu açıklamada : " Başkan Suna Hanım,  hentbol maçı izlemesi  ve  mücadelenin ilgisinin çekmesi sonunda hentbol şubesi açmaya karar verdi. Açıkçsı ilerleyenn günlerde de takıma oyuncu ve antrenör olarak yeni bir kadro kurmak için bize ulaştılar. Bizde Dumlupınar Üniversitesi Bayan Hentbol Takımı olarak takımımızı 2013-2014 sezonunda Atlantik Spor Kulübü olarak oynatmaya karar verdik.

Şentürk devam eden açıklamasında :  "Takımımız yıllardır üniversite liginde başarı elde eden, üniversite maçlarında Türkiye Şampiyonlukları olan, bu yılda bir yıl aradan sonra tekrar 

Üniversiteler Arası Süper Ligine çıkmayı hak eden başarılı bir ekiptir.

Bu başarının sporcularımızla birlikte Türkiye Hentbol Deplasmanlı Liglerinde devam etmesini dilemekteyiz.

Mevcut kadromuzun dışında ülkemiz adına uluslararası platformda faaliyetlere katılmış milli sporcular  ve Türkiye Hentbolünün liglerinde oynamış başarılı sporculardan da yeterli sayıda kadroya takviye yapıp bir üst ligi hedeflemekteyiz.

Hedefimiz Kulüp takımımızı bir üst lige çıkararak ,Türkiye’de hentbolun geliştişmesi adına bir nebze de olsa katkı sağlamak olacaktır."dedi.

HaberNEDEN ATLANTİK SPOR KULÜBÜ

Atlantik Spor Kulübünün tecrübeli oyuncusu Seda Saygan ile yapmış olduğu konuşmada Neden Atlantik Spor Kulübü? diye sorduğumuzda şu cevabı aldık:

"Atlantik Spor Kulübü liglerde yeni yer almaya başlayan, her branşta olduğu gibi bu sporuda geliştirmek isteyen,  seven ayrıca sporcularına her konuda destek olan bir kulüp.

Hentbolu çok seven biri olarak bu uğurda elimden geleni yapmak istediğim icin Atlantik Spor Kulübünü tercih ettim.

 

Onun dışında başarılı, güzel arkadaşlığı olan sevgi ve saygı çerçevesinde sıcak bir ortamımız var.

Atlantik Spor Kulübü bize kapısını açtığı anda takımımla ve hocam ile beraber bu yolda yürümek istediğim için tercihimi bu yönde kullandım."dedi.

Önumüzdeki sezon  Hentbol Bayanlar Birinci Liginde boy göstereceksiniz bu konuyla ilgili düşüncelerin nedir?

Ligde iyi bir sezon geçireceğimizden şüphem yok. Süper lige çıkmak için ben ve arkadaşlarım elimizden geleni yapacağız. Hocamız ve kulüp başkanımızın desteği ile kulübümüzü en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum"dedi.
 

 
 
 
 

Bakmadan Geçme