Bayanlar Süper Liginde Neler Yaşandı

Hentbol Bayanlar Süper Lig 16.Hafta müsabakaları pazar günü oynanan maçlarla tamamlandı.

Haftanın en ilginç sonucu Maltepe Belediyesi ile Üsküdar Belediyesi arasındaki müsabakada ortaya çıktı.

Hentbol Bayanlar Süper Liginde Lider Muratpaşa Belediyespor , ligde üçüncü sırada bulunan Çankaya Belediyesi Anka Spor’u 34-30 yenmeyi başardı. Süleyman Evcilmen Spor Salonu’ndaki müsabakanın ilk yarısı da Muratpaşa Belediyesi’nin 17-11 üstünlüğüyle tamamlandı. Muratpaşa Belediyespor , bu sonuçla 31 puanla liderlikte yerini korurken, Çankaya Belediyesi Anka Spor’da 26 puanda kaldı.

Bayanlar Süper Liginde Orduspor ile Araç Belediyespor arasında ki müsabakada gülen taraf Kastamonu temsilcisi oldu. Düşme hattını ilgilendiren bu önemli müsabakada Kastamonu Araç Beledyespor, rakibini farklı yenerek haftayı 2 puanla kapıdı. Orduspor hucüm hatttında müsabaka oyuncu etkisiz olunca ilk yarı 9-16, müsabaka sonucu da 19-29 aleyhine sonuçlanmış oldu. Orduspor’da Bahar, Hülya, Mehtap ve antrenör Orhan İlerisoy, Araç Belediyespor’da ise Daria kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Bu sonuçla Kastamonu Araç Belediyesi normal sezonun bitimine 2 haftakala puanını 6 yaparak maç fazlasıyla 8. Sıraya yükselirken, Orduspor 3puanla son sırada kaldı.

Ardeşen dolu dizgin yoluna devam ediyor. Muhteşem taraftarı ile birlikte bütünleşen Dişi Atmacalar hedefine emin adımlarla ilerliyor. Ardeşen GSK , Ankara Yenimahalle Belediyespor’u 29-26 yendi. Özellikle Ardeşen, taraftar desteğini arkasına alarak Neslihan’ın 7,  Buket’in 6 ve Mehtap’ın 5 golü ile sonuca giderken, Ankara Yenimahalle Belediyespor’da Funda Karabay 6,  Beyaz 5 golle takımını sırtlamaya çalıştı. Ardeşen  GSK 19 puanla ligde 4.sıradaki yerini sağlamlaştırırken , Ankara temsilcisi 14 puanla 6.sırada.

İzmir Büyükşehir Belediyespor, Anadolu Üniversitesi S.K. 33-28 yendi. Celal Atik Spor Salonu’nda oynanan mücadelenin ilk yarısını 15-11 öndekapatan İzmir Büyükşehir Belediyespor, maçı da 33-28’lik skorla galipgeldi. İzmir temsilcisinde Aslı atmış olduğu 11 golle yıldızlaşırken , Anadolu Üniversitesinde Gülsüm 9 golle en skorer oyuncu oldular.

Haftanın en büyük süprizini şampiyonluk adayı olarak gösterilen Üsküdar Belediyesi’ni ,  32-27 yenen Maltepe Belediyesi yaptı.Maltepe Belediyesi, Yakacık İTO Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını da 17-13 önde tamamladı.  Maltepe Belediyespor bu galibiyet ile puanını 14’e çıkararak 5.sırada yer alırken, Üsküdar Belediyespor 29 puanla 2.sırada yer alıyor.

 

Kadınlar Süper Ligi Puan Durumu

 


Bakmadan Geçme