Belediyelerin sporu HENTBOL

Yazarımız Mehmet İhsan Doğan, Hentbol Liglerinde yer alan takımları irdeledi.

Belediyelerin sporu HENTBOL
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HENTBOLHABER.NET –  Hentbolda 2018-2019 sezonu yakında başlayacak. Federasyon fikstür çekimini duyurmuş. Bu sezon Kadınlar ve Erkekler Süper Liglerinde yer alacak takımları da açıklamış.

Merak bu ya; ben de bir bakayım dedim takımlara. Dilerseniz birlikte bakalım. Önce Erkekler Süper Ligi. Ligde 14 takım var. 14 takımın yarısı belediye takımı. İnanmazsanız sayalım: Adıyaman, Batman, Nilüfer, Gümüşhane, Beykoz, İzmir Büyükşehir ve Karşıyaka.

Ya Kadınlar Süper Ligi? Orada durum daha da feci. Kadınlar Süper Liginde 2018-2019 sezonunda ligde yer alacak 12 takımdan dokuzu belediye takımı. Aksaray, Polatlı, Yenimahalle, Muratpaşa, Osmangazi, Üsküdar, İzmir Büyükşehir, Kastamonu ve Yalıkavak belediyelerinin kadın hentbol takımları mücadele edecek bu sezon Kadınlar Hentbol Süper Liginde.

Şimdi, ey hentbolsever kardeşlerim koyun takkenizi önünüze düşünün: Hentbola “Belediyelerin Sporu” demekte haksız mıyım? Sakın ama sakın, “Filanca sporlarda da belediye takımları var!” mantığı ile gelmeyin karşıma! Biz burada “Filanca” Spor Dalını değil, hentbolu konuşuyoruz.

Hadi başlayın düşünmeye….. 

 

 

Bakmadan Geçme