Beşiktaş 22-15 BB Ankaraspor

Hentbol Erkekler Süper Ligi Play-Off Final Serisinin 2.Maçı İstanbul’da oynandı.

Ankara’daki ilk maçı kaybeden Beşiktaş, kendi seyircisinin desteğini alarak  müsabakadan 22-15 skor ile Büyükşehir Belediye Ankaraspor’u mağlup etti.

Müsabakaya başlayan taraf konuk ekip BB Ankaraspor oldu. İlk hucümdan yararlanamayan BB Ankaraspor olurken , Beşiktaş Ramazan’ın atmış olduğu 7metre atışı ile ilk golü buldu.

Beşiktaş’ın sert savunmasını geçemeyen konuk ekipte Antrenör Zeki Polat, 7.dakikada skor 4-0 iken mola almak zorunda kaldı. BB Ankaraspor ilk golünü 8.dakika Gökhan’ın golüyle bulurken, bu dakikadan sonra ilk maça göre daha gergin oynayan her iki ekip, 2dakika zaman cezaları ile müsabakayı eksik oynamaya devam ettiler.

15.dakika 6-2 Beşiktaş’ın üstünlüğü ile geçilen müsabaka da, her iki ekipte gol yollarında başarılı olamadılar. Ankara’daki maça göre 7metre atışlarında daha başarılı olan Beşiktaş,bu dakikaya kadar Ramazan’ın 4’de 4  7metre başarısı ile skordaki üstünlüğünü devam ettirdi. 25.dakika 9-5 ve ilk yarı sonunda da gülen taraf 12-6 ile Beşiktaş oldu.

İlk yarıda özellikle Beşiktaş’ta Ramazan 7metre başarısı ile etkili olurken,Tolga pivot mevkiinde başarılı bir performans ortaya koydu. Hucümda etkili olamayan BB Ankaraspor, kalesinde Taner’in performansından da mutlu olamadı.

İkinci yarıya başlayan taraf Beşiktaş oldu. Özellikle  ikinci yarıda her iki ekip yine gergin başladı. İkinci yarının hemen başında Beşiktaş’tan Tolga ve BB Ankaraspor’dan İbrahim 2dakika zaman cezası alarak takımlarını eksik bıraktılar.

İkinci yarıda gol ilk beş dakikanın ardından  Ramazan’dan geldi.(13-6) İkinci yarıda ev sahibi ekibin kalecisi Altuğ kalesini kapattı. İlk maça göre ikinci maçta 7metre atışlarını değerlendiremeyen BB Ankaraspor oldu. Üst üste 2 kurtarış yapan Beşiktaş’ta Kaleci Mesut farkın kapanmasına engel olan kilit oyuncu idi.

40.dakika geçilirken BB Ankaraspor’da Antrenör Zeki Polat hücumdaki sıkıntıyı çözmeye yönelik taktiklerini, öğrencilerine aktaramadı. BB Ankaraspor ikinci yarıda ilk golünü 7metre atışını kullanan Adnan ile 40.dakika 25.saniyede bulabildi.

Haber

Son 10 dakikaya girildiğinde ise Beşiktaş 17-10 önde olan ekip oldu. İkinci yarıda 7metre atışlarında BB Ankaraspor, Adnan ile başarılı olmasına rağmen , hucümda yapmış olduğu top kayıpları ve başarısız hucümlar BB Ankaraspor’un farkı kapatmasına engel oldu.

Oyunun son dakikalarında Ramazan, Beşiktaş’ı sırtlamaya devam ederken, gerginlik tavan yaptı.Özelikle Beşiktaş’tan Oğuzhan ile BB  Ankaraspor’da Adnan arasında ki mücadele sonucunda Oğuzhan 2dakika zaman cezası aldı. Yükselen tansiyon ile Beşiktaş’tan Ozan ve BB Ankaraspor’dan  Mehmet’in karşılıklı birbirlerine yapmış oldukları Spormentlik Dışı Faul sebebiyle oyun dışı kaldılar.

Son dakika içerisinde de skor üstünlüğü farklı olarak devam eden Beşiktaş, Play-Off final serisinin 2.maçında BB Ankaraspor’u 22-15 yenerek  seride durumu 1-1 getirdi.

Seride üçüncü maç 25 Mayıs Cumartesi günü saat 18:00’de yine Süleyman Seba Spor Salonunda oynanacak.
 

Bakmadan Geçme