Beşiktaş, Barcelona deplasmanında

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde 3. maçına çıkacak Beşiktaş Mogaz deplasmanda dünya hentbol tarihinin en başarılı kulübüyle karşılaşacak.

FULYA ÖKTEM / HENTBOLHABER.NET – 12 Ekim Pazar günü VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nin (VELUX EHF CL) B Grubu’ndaki 3. maçında Barcelona ile deplasmanda karşılaşacak olan Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımı bugün 19.00’da maçın oynanacağı salonda maçtan önceki son idmanını gerçekleştirecek. Beşiktaş Mogaz, Süleyman Seba Spor Salonu’nda 2 saat süren İstanbul’daki son idmanında ise pas çalışmasının ardından hızlı atak ve savunma varyasyonları üzerinde çalıştı.

Daniel Saric, Nikola Karabatic, Siarhei Rutenka, Victor Tomas Gonzalez, Kiril Lazarov, Jesper Nöddesbo gibi bugünkü yıldızlarının yanı sıra Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) tarafından kulüpler bazında hentbol tarihinin en başarılı oyuncusu olarak isimlendirilen David Barrufet, Katalan ekibinin daha önce iki Türk takımıyla oynadığı karşılaşmalarda Barcelona kalesini korumuştu. İspanya’nın gelmiş geçmiş en başarılı sporcusu olarak kabul edilen 44 yaşındaki efsane kaleci profesyonel spor yaşamı boyunca oynadığı tek kulüp olan Barcelona’dan 22 sezon sonunda 2010 yılında jübile yaparak ayrılmıştı. Hiç kulüp değiştirmek isteyip istemediği sorulan David Barrufet; “Barcelona’da oynamak her Katalan çocuğun rüyasıdır” cevabını vermişti.

Beşiktaş’ın 6 bin taraftar ile seyirci rekoru kırdığı evindeki ilk şampiyonlar ligi maçında ağırladığı KIF Kolding Kobenhavn’ın kalecisi Kasper Hvidt de Barcelona’da oynamıştı.

Haber

MAÇ D SMART’TAN CANLI YAYINLANACAK
Maçı İzlandalı hakem çifti Jonas Eliasson ve  Anton Palsson yönetecek. Maçın gözlemcisi ise Kıbrıs Rum Kesimi’nden Panos Antoniou olacak.

Türkiye saati ile 18:00’de başlayacak olan karşılaşma D Smart Smart Spor’dan canlı olarak yayınlanacak.

Maçın yayınlanacağı diğer kanallar ise şöyle:

Esport3 – Canlı 17:55

EhfTV.com – Canlı 17:55

SportTV HD – Banttan 13.10.2014 Saat 01:40

 

BEŞİKTAŞ’IN RAKİPLERİ NE DURUMDA
B Grubu’nda haftanın son maçı Barcelona ile Beşiktaş arasında oynanacak. Gruptaki diğer maçlarda Beşiktaş’ın 5 Ekim’de Sinan Erdem Spor Salonu’nda ağırladığı Danimarka Şampiyonu KIF Kolding Kobenhavn Takımı İsveç ekibi Alingsas HK’yı deplasmanda 23-19 mağlup etti. Bu karşılaşmada Kolding’in meşhur oyuncusu Kim Andersson 6 gol atarak karşılaşmanın en skorer ismi oldu. Beşiktaş’ın grubundaki diğer karşılaşmadan ise geçtiğimiz yılın Şampiyonlar Ligi Şampiyonu SG Flensburg-Handewitt  evinde Polonya temsilcisi Orlen Wisla Plock takımını 35-28 mağlup etti.

Haber


BARCELONA CEPHESİ

Barcelona’nın Beşiktaş ile yapacağı Şampiyonlar Ligi karşılaşması İspanyol basınında şu başlıklarla yer aldı:

“Türkler Palau Blaugrana’ya döndü”

“Beşiktaş 17 yıl sonra Palau’da oynayacak ilk Türk takımı oldu”

“Beşiktaş bu Pazar VELUX EHF Şampiyonlar Ligi için Palau’da olacak. 17 yıl sonra bir Türk takımı Barcelona ile deplasmanında karşılaşacak”


DAHA ÖNCEKİ KARŞILAŞMALAR

Çankaya Belediyesi SK, Barcelona’da Beşiktaş’yan önce maça çıkan son Türk takımı oldu. 1997-1998 sezonunda 5 Ekim 1997 tarihinde oynanan karşılaşma Şampiyonlar Ligi’nde son 16’ya kalmak için oynanan grup maçlarının ilk ayağıydı. Barcelona ilk maçı 34-12 kazanırken ikinci maç da 30-37 Katalan ekibinin galibiyetiyle sona erdi.

Barcelona ile Palau’da oynayan ilk Türk takımı ETİ Bisküvileri olmuştu. 1990-1991 Sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası’nda (Şampiyonlar Ligi) karşı karşıya gelen Eskişehir ETİ ve Barcelona arasındaki mücadele 40-14 sona ermişti. Ankara’daki ilk maç ise Barcelona lehine 19-31 bitmişti.

Barcelona Türk takımları ile karşılaştığı bu iki sezonda da Şampiyonların Şampiyonu oldu.

Bakmadan Geçme