Beşiktaş, Barcelona’dan puansız döndü

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde Beşiktaş Mogaz iyi bir oyun çıkardığı Barcelona deplasmanında son dakikalarda açılan farkla mağlup oldu.

FULYA ÖKTEM / HENTBOLHABER.NET – VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nin (VELUX EHF CL) B Grubu’ndaki 3. maçında Barcelona ile deplasmanda karşılaşan Beşiktaş Mogaz güçlü rakibine 35-25 mağlup oldu.

Şampiyonlar Ligi’nde en fazla şampiyon olmuş takım olan ve bu yıl da her zaman olduğu gibi Final 4 favorilerinden biri olan Barcelona karşısında oyuna çok iyi başlayan Beşiktaş Mogaz ilk yarıda yıldızlarla dolu rakibini zorlayan bir oyun çıkardı. Güzel oyunuyla 2-4 öne geçen Beşiktaş Mogaz, Barcelona antrenörü Xavier Pascual’a ilk molayı beklenenden erken aldırdı. Molada oldukça sinirli olduğu gözlenen Pascual, oyuncularına taktiklerini verdikten sonra Katalan ekibi oyuna ağırlığını koymaya başladı. 

Beşiktaş Mogaz’ın maça başlayan yedilisi Kaleci Yunus Özmusul, Sağ Kanat Bülent Erkol, Sağ Oyun Kurucu Ömer Ozan Arifoğlu, Sol Oyun Kurucu Josip Buljubasic, Sol Oyun Kurucu Predrag Dacevic, Orta Oyun Kurucu Erwin Jan Feutchmann Perez ve Sol Kanat Ivan Nincevic oldu.

İlk yarıda başta kaleci Yunus Özmusul olmak üzere Ömer Ozan Arifoğlu, Ivan Nincevic, Tolga Özbahar gibi oyuncuları ile çok etkili bir oyun sergileyen Beşiktaş’ta devrenin son 10 dakikasında başlayan top kayıpları Barcelona için hızlı hücum şansları yarattı. Bu tip maçlarda çok tecrübeli olan Barcelonalı oyuncular da Beşiktaş’ın hatalarından faydalanmayı bildi. Mükemmel bir oyun çıkaran Yunus Özmusul’u kalesinde tek başına yakalayan Avrupa hentbolunun yıldızları hızlı atakları gole çevirdi. İlk yarıda Barcelona adına bu hücumlardan en çok faydalanan isim ise İzlandalı gol silahı Valur Sigurdsson oldu.

Barcelona’da Eduardo Martinez 19. Dakika içinde 2 Dakika Cezası alırken Beşiktaş Mogaz’da Erwin Perez 24. ve 27. Dakikalarda 2 Dakika Cezası aldı.

İlk yarıda kalesinden 13 top çıkaran Yunus Özmusul, Barcelona yıldızları dahil tartışmasız müsabakanın en dikkat çeken ismi oldu. Takımlar soyunma odasına 19-12 skorla gitti.

İKİNCİ YARI
Palau Blaugrana Salonu’nda 1789 kişinin izlediği karşılaşmanın ikinci yarısında kadro derinliğini iyi kullanan Katalan ekibi maçta daha etkili olmaya başladı. Beşiktaş’ın top kayıplarından bu yarıda da çok iyi faydalanan Barcelona kazandığı 7 Metre atışlarının tamamını da gole çevirmeyi bildi (4/4). Beşiktaş Mogaz ise kazandığı üç 7 Metre atışından ikisini sayıya çevirdi. Maç boyunca Beşiktaş’ın aldığı 2 Dakika Cezalarını avantaja çeviren Barcelona’da ikinci yarıda gol yollarındaki en etkili isimler Sigurdsson ve Kiril Lazarov oldu. Nikola Karabatic’i ikinci yarıda hücumda daha çok kullanan Pascual, farkın açılmasıyla rahatladı ve 2. Devrede hiç mola almadı.

İlk yarıda yaptığı iyi savunmayı ikinci yarıda görece başaramayan Beşiktaş Mogaz’da Antrenör Müfit Arın 18, 52 ve 57. dakikalarda üç mola aldı. Barcelona’nın savunmada iki, üç oyuncuyla yüklendiği Pivot Tolga Özbahar, en az kendisi kadar cüsseli Barcelona oyuncularının baskısı ile çizgide zor anlar yaşarken Beşiktaş Mogaz yeni transferler Dacevic ve Nincevic’in uyumlu oyunuyla art arda goller buldu. Müfit Arın İstanbul’daki KIF Kolding Kobenhanvn maçında da ilk yarıya Ozan Arifoğlu ile başlamış, ikinci yarıda Türk hentboluna son dönemde kendi pozisyonunda damga vuran Ramazan Döne’ye şans vermişti. Bu akşamki maçta da Ramazan, ikinci yarıya ağırlığı koydu ancak attığı 5 gol ile aradaki farkı kapatmaya yardımcı olamadı. Uzun Barcelona karşısında Beşiktaş hücumcuları Ramazan’a uzaktan şut çekecek alanı yaratmakta başarılı olamadı.

Beşiktaş Mogaz bu yarıda üç tane 2 Dakika Cezası alarak 6 dakikayı eksik oynadı. Tecrübeli isim Bülent Erkol 47. Dakikada, Beşiktaş’ın Yunus Özmusul ile birlikte Ankara İl Özel İdare’den bu sezon transfer ettiği Volkan Çalışkan ise 53. Dakika içinde 2 Dakika Cezası aldı. Orta Oyun Kurucu Erwin Feutchmann Perez ise 59. Dakika başında aldığı üçüncü 2 Dakika Cezası ile diskalifiye oldu. Barcelona’da 2. Yarıda tek 2 Dakika cezası alan oyuncu ise Nikola Karabatic oldu.

Barcelona’da kaleyi 1991 doğumlu Gonzalo Perez de Vargas korudu. Beşiktaş’ın pek çok atağına geçit vermeyen Vargas soğukkanlılığı ile kritik ve şık kurtarışlar yaptı.

İlk yarının ilk 20 dakikasında ve ikinci yarının ilk 15 dakikasında maçı iki takımın genç kalecileri domine etti. Karşılıklı kurtarışlarla seyir keyfini artıran kalecilerden Beşiktaşlı Yunus Özmusul kalesinden daha çok top çıkaran isim oldu. Yunus’un istatistikleri maç boyunca ekrana yansıdı.

2. Yarının son 13 dakikasında Beşiktaş’ın aldığı üç 2 Dakika Cezasından çok iyi faydalanan Katalan ekibi oyunun bu bölümünde ünlü yıldızlarıyla farkı açmayı başardı. Maç 35-25 Barcelona üstünlüğü ile sona erdi.

Haber

AVRUPA TAKIMI…
Kadro derinliği, tecrübe, finansal tablo gibi farklarla rağmen dünya devi Barcelona karşısında iyi bir oyun çıkaran Beşiktaş Mogaz devler liginde yerini çoktan almayı hakettiğini ispatladı. Her zaman en güçlü yeri kalesi olagelen Beşiktaş Mogaz’ın bu maçta görev yapan kalecisi Yunus Özmusul harikalar yaratırken yeni transferler Nincevic ve Dacevic arasındaki mükemmel uyum göz doldurdu. Ünlü oyuncu Kim Andersson’un en etkili Beşiktaşlı oyuncu olarak gördüğü Pivot Tolga Özbahar’ı üç Barcelonalı oyuncunun savunması ise bazı şeylerin ne kadar doğru yapıldığını gösterdi. Antrenörler Müfit Arın ve İlker Şentürk’ün Beşiktaş FM’de katıldıkları yayınlarda bahsettikleri üzere Mogaz’ın sponsorluğu son yıllarda Türk hentbolunu domine eden Beşiktaş’a VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nin kapısını açtı. Umarım bundan sonra mevcut sponsorların desteği artarak devam eder ve yeni sponsorlar kazanılır. Kadrosunu biraz olsun güçlendirebilen bir Beşiktaş’ın neler yapabildiği ortada. Ciddi bir bütçe ile uzun yıllar devler liginde konuşulacak bir takım yaratmak ise işten bile değil. Bir Beşiktaşlı olarak değil bir Türk hentbolsever olarak Beşiktaş takımının tutkusundan kıvanç duydum. Umarım nice yetenekleri barındıran Türk hentbolunun önündeki "ekonomik değer yaratma" engelleri kısa sürede kalkar. Gördük ki "Sponsorsuz spor" olmuyor.
 
Beşiktaş Mogaz’ın golleri: Orta Oyun Kurucu Erwin Jan Feutchmann Perez 6, Sol Oyun Kurucu Predrad Dacevic 5, Sağ Oyun Kurucu Ramazan Döne 5, Pivot Tolga Özbahar 4, Sol Kanat Ivan Nincevic 3, Sağ Oyun Kurucu Ömer Ozan Arifoğlu 2…

Barcelona’nın golleri: Sigurdsson 8, Kiril Lazarov 6, Tomas Gonzalez 6, Nikola Karabatic 4, Enterrios Rodriguez 2, Jesper Nöddesbo 2, Sarmiento Melian 2, Cedric Sorhaindo 2, Arino Bengoechea 1, Gurbindo Martinez 1, Saubich Mir 1…

VELUX EHF CL B Grubu’nda oynanan son maçtan sonra puan durumu şu şekilde oldu:

Haber


Maçı D Smart ekranından izleyemeyenler maçın tamamını banttan ehfTV.com adresinden izleyebilirler.

Bakmadan Geçme