Beşiktaş-Gençlerbirliği Maçı Sonrası Açıklamalar

Süper Lig'in 21. haftasında Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 37-29 mağlup etti. Müsabaka sonrası Beşiktaş Hentbol Takım Yardımcı Antrenörü İlker Şentürk ve Gençlerbirliği Spor Kulübü Antrenörü Rüştü Şahin düşüncelerini paylaştı.

Rüştü Şahin yapmış olduğu açıklamada: "Öncelikle Beşiktaş’ı kutluyorum. Beşiktaş, Türk hentbolunun lokomotif takımı. Bize her yönüyle örnek olan model olan bir takım. Bu tür çalışmalarla Türk hentbolünün marka değerinin yükselmesi açısından Beşiktaş, hentbole çok büyük katkılar sağlıyor. Her yönüyle Türk hentbolünün lokomotifi olan bir takım. Beşiktaş gerçekten Türkiye liglerinin üzerinde bir takım. Beşiktaş’ın avrupa kupalarında iyi yerlere gelmesi Türk hentbolünün gelişmesi açısından çok önemli. Bu hedefe en yakın takımda bence Beşiktaş. Çünkü bizim uluslararası alanda avrupada başarılı olmamız için önce kulüp takımlarımızın birilerinin başarılı olması lazım. Bu basketbolda da bu böyle voleybolda da bu böyle futbolda da bu böyle. Bu hedefi yakalayacak takım olarak en yakın Beşiktaş’ı görüyorum. Bunun için hem sporcularımız için hem milli takımımız için diyoruz ki zorluk derecesi yüksek maç oynamalı avrupada maç oynamalı. Bunun için bana göre Beşiktaş’ı önünde çok iyi bir şans var. Balkan ligi olayı var. Balkanların her ülkeden bir kaç iyi takımı kendi arasında lig yapıyor. Sonrada play-offlarda kendi ülkelerinin takımlarıyla oynuyorlar. Bu avrupada başarılı olmak için Beşiktaş’ın ve Türk hentbolünün önünde çok önemli bir fırsat diye düşünüyorum. En kısa sürede Beşiktaşımız bu balkan ligine katılır. Bununla beraber avrupa kupalarında çok daha iyi sonuçlar elde eder. Bizlerde Beşiktaş’ın yolunu takip ederek avrupada hentbolümüzü önemli bir yere getiririz. Bunu çok önemsiyorum. Beşiktaş’ında ilk etapta bunu yapabileceğine inanıyorum. Kendilerine Türkiye liglerinde rakiplerinin olduğunu düşünmüyorum ama avrupadan çok daha büyük beklentilerim var Beşiktaş adına. Kendilerine başarılar diliyorum."dedi.

Beşiktaş Hentbol Takım Yardımcı Antrenörü İlker Şentürk: "Öncelikle Rüştü hocama teşekkür ediyorum. Beşiktaş ile ilgili düşünceleri için hemde Gençlerbirliği Kulübü’nü hentbola kazandırdığı için. Ben hep böyle taraftarı olan kulüplerin hentbol liginde mücadele etmesinden yanayım. Ne kadar bu tür kulüplerimiz çoğalırsa seyirci açısından da hentbol açısından da çok daha farklı olacağını düşünüyorum.

Bildiğiniz gibi bütün takımlar Salı, Cumartesi maç oynuyor. Bu tempoyu kaldırmak tabi kadrosu iyi olmayan takımlar için zor. Bizde burada kupa maçında Ankara İl Özel İdare’yi 2 farkla yenmiştik. Bütün herşeyimiz aklımız kupada şuan. Ankara’dan tur atlayarak dönmek istiyoruz. Konsantre eksikliği yaşıyoruz. Nedense bunu bi türlü gideremedik. Ligi namağlup götürmenin ve play-offta hiç bir avantajı olmamanın rahatlığını yaşıyoruz.  Bir lig oynuyorsunuz size hiç bir avantaj getirmiyor. Bu konsantrasyon eksikliğini aşmaya çalışıyoruz.

Rüştü hocamda belirtti. İyi birşeyler yapmaya çalışıyoruz. Balkan ligine de özellikle çağırıyorlar, davet ediyorlar. Federasyondan bu konuda anlayış bekliyoruz. Hem Türk hentbolu açısından hem hakemimizin görev alması gözlemcimizin orada görev alması hentbolun ilerlemesi açısından bizim oyuncularımızın başka hentbolcuları görüp tanımamız açısından çok daha önemli. Bunun için hiç bir beklentimiz yok. Hem burada ligimizi, hemde orada seha ligi oynamak istiyoruz. İnşallah federasyonda bu konuda önümüzü açar. Ayrıca Gençlerbirliği’ndeki oyuncuları ve hocamı tekrar ikinci yarıdaki onurlu mücadele içinde tebrik ediyorum. Çok iyi yol aldılar. İnşallah ligi istedikleri yerde bitirirler. Seneye de hocamla rakip olarak yolumuza devam ederiz. "dedi.

 

Bakmadan Geçme