Beşiktaş ile Ankara İl Özel İdare Maçı Sonrası

Hentbol Erkekler Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Beşiktaş, Ankara İl Özel İdareyi 2 sayı farkla yendi. Müsabaka sonrası Ankara İl Özel İdare Antrenörü Adnan Öztürk , Kalecisi Yunus Özmusul ve Beşiktaş cephesinde Antrenör Müfit Arın ve Sol Kanat oyuncusu Uğur Çoban açıklamalarda bulundu.

Ankara İl Özel İdare Antrenörü Adnan Öztürk: "Öncelikle Beşiktaş’ı kutluyorum. Hentbol kalitesi olarak yüksek performanslı bir maç oldu. Savunma kurgumuzda sıkıntılar vardı. İkinci yarıda bu sıkıntıyı çözdük ve ikinci yarıda skor avantajını yakalamaya çalıştık ama Beşiktaş çok kaliteli iyi bir takım, Türkiye’nin bana göre kadro yapısıyla hemde teknik anlamda en iyi kadrosu. Böyle bir takıma göre böyle mücadele ortaya koymak ileriki zamanlarda bizim içinde avantaj olacağını düşünüyorum. Biz yabancısız, gençlerden oluşan bir takımız. Daha çok çalışmamız gerekiyor. Beşiktaşı kutluyorum. İnşallah ikinci maçta da iyi bir hentbol oynarız. Burada erken bir final oldu. Çeyrek finalde eşleşmemiz şanssız bir kura oldu bizim açımızdan. Biz Beşiktaş ile finalde karşılaşmak isterdik ama erken bir final oldu. Bizim amacımız iyi hentbol oynamak Ankara’da da iyi hentbol oynayacağız. Önemli olan hangi ekibin turu geçtiği değil. Önemli olan centilmence, fair play içinde mücadelesi çok önemli. Türk hentbol liginin buna çok ihtiyacı var. Biz bugün bununda iyi bir örneğini verdiğimizi düşünüyorum. İki takımda iyi hentbol oynamayı düşündüler. Hem kendi oyuncularımı hem de rakibi tebrik ediyorum."dedi.
 

Haber

 

Beşiktaş Hentbol Takım Antrenörü Müfit Arın:"İlk etapta güzel bir maç oldu. Özellikle rakibimiz adına. Bizim için şöyle bir handikap var. Türkiye Kupası’nda ve Türkiye liginde Beşiktaş yenilmez armada. Hangi rakibe çıkarsanız çıkın kamuoyu ve seyirci sizden daima galibiyet istiyor. Sonuçta bir spor yapıyorsunuz oyuncuların formda olmadığı zamanlar oluyor. Böyle kötü oynadığımız zamanlarda kazanmasını bilmek gerekiyordu. Bugün çok iyi oynadığımızı söyleyemeyeceğim. Rakibimiz bizden daha iyi mücadele etti. Biz zaman zaman savunmada ve hücumda çok basit hatalar yaptık. Savunmayı bırakıp gol atmayı düşündüğümüz anda 3 farkla bitebilecek maç 2 farka indi. Teker teker saydığınız zaman bunlar maçın akışını değiştirecek şeylerdir. Özellikle hücumda da kaleye yönelik oynamadığımız zamanda basit pas hataları yaparsanız rakipte bu basit pas hatalarında basit hücumda ataklar yapar. Bizde son dakikalarda bu basit hataları yapıp çok basit goller yedik. Sonuçta biz hatalarımızı izleyeceğiz bu hataları ikinci maçta yapmayacağız. Galibiyet için takımımı kutluyorum."dedi.
 

Haber
 

 

Ankara İl Özel İdare Kalecisi Yunus Özmusul :"Türkiye Kupası bu yıl bizim için gerçekten önemli bir pozisyon. Kupaya uzanmak istiyoruz. Beşiktaş ile eşleştik. Türk hentbolunun en güçlü ekiplerinden. Fakat bizde iyi bir takımız buradan bizim lehimize olan bir skor almak istedik. İkinci yarı özellikle son 20 dakika çok iyi savunma ve hücum ortaya koyduk. Bunun neticesinde de 2 sayıyla mağlup olduk. Fakat bu bizim için kötü bir sonuç değil. Ankara’da bunu telafi edebileceğimizi düşünüyorum. Tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Gerçekten çok iyi bir performan ortaya koyduk. Hocamızında katkılarıyla bu turu geçeceğimize inanıyorum."dedi.

Haber

 

Beşiktaş Hentbol Takım Sol Kanat oyuncusu Uğur Çoban: "Bizim açımızdan ilk yarı mücadele anlamında iyi geçti aslında. İki takımda maç boyunca çok iyi mücadele etti. Ancak Müfit hocamında dediği gibi yaptığımız çok basit hatalar, kaleye atmadığımız toplar, akabinde rakibin hızlı hücum yapması kolay gol bulmamızı engelledi. İki takımda gol bulmasıyla fark oluşmadı. Biz galip geldiğimizi çin mutluyuz. Rakibin mücadelesini tebrik ediyorum. Ayrıca maç içinde 7 metre pozisyonunda Yunus’un yüzüne gelen pozisyon içinde arkadaşımda özür diliyorum. Hentbolun içinde olan şeyler kesinlikle kastli birşey yok. İkinci maça en iyi şekilde hazırlanacağız. İnşallah Ankara’da tur atlayıp kupada devam etmek istiyoruz." diyerek düşüncelerini dile getirdi.

 

 

Bakmadan Geçme