Beşiktaş iyi bir başlangıç yapamadı

Yazarımız Dr.Altay Atlı, Beşiktaş Mogaz ile RK Celje Pivovarna Laško arasında oynanan VELUX EHF Şampiyonlar Ligi A Grubu müsabakasını değerlendirdi.

Beşiktaş iyi bir başlangıç yapamadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Beşiktaş Mogaz, VELUX EHF Şampiyonlar Ligi ilk maçında sahasında konuk ettiği Sloven ekibi RK Celje Pivovarna Laško’ya 30-24 mağlup oldu. Bu şüphesiz ki ümit ettiğimiz, beklediğimiz skor değildi. Ancak mağlubiyeti bir kenara bırakıp, Beşiktaş’ın performansına, zayıf taraflarına, neyin aksadığına iyi bakmakta, bu eksiklikleri gidermek için çaba göstermekte fayda var. Sonuçta uzun bir lig sürecinin henüz en başındayız.

Haber

İzmit’te oynanan maça konuk ekip hızlı başladı ve daha 8. dakikada 6-3 öne geçti. İlerleyen dakikalarda ise Beşiktaş maçta bir denge oluşturmayı başardı. Celje özellikle yerleşik oyunda etkili kombinasyonlar ile Beşiktaş savunmasındaki zaaflardan faydalanarak gol bulurken, siyah-beyazlıların devrenin ilk bölümünde gol yollarında zorlandığını ve skor üretimini büyük ölçüde yedi metre atışlarından gerçekleştirdiğini gördük. Maçın 20. dakikasından sonra Beşiktaş hücumda daha etkili olurken, o dakikaya kadar sadece bir kurtarış yapabilmiş olan kaleci Miroslav Kocić’in oyuna ağırlığını koymasıyla skora denge geldi. 29. dakikada Beşiktaş maç boyunca ilk kez öne geçti, devre ise 13-13’lik skorla noktalandı.

 Haber

İkinci devreye Beşiktaş iyi başladıysa da Celje skor eşitliğini korumayı başardı. 43. dakikaya gelindiğinde skor 19-19’u gösteriyordu. İşte on an kırılma noktasıydı. Maçın geriye kalan kısmında Celje’nin soğuk kanlılığını koruyup profesyonelliğini konuşturmasına, Beşiktaş’ın ise sakat oyuncularının eksikliğini derin bir şekilde hissetmesine, bu nedenle yeterince rotasyon yapamamasından dolayı oyuncularda yorgunluğun ağır basmasına, savunmada boşlukların artarken hücum formasyonlarında kopukluklar oluşup pozisyon oluşturulamamasına tanık olduk. Maçın bu kısmında Celje savunmada kazandığı toplarla art arda hızlı hücumlar gerçekleştirerek farkı açtı. Rakip eksikken hücum faul yaparak topu kaybeden Beşiktaş giderek oyundan düştü. Maçın son 17 dakikasında Beşiktaş sadece 5 gol bulurken, Celje 11 gol kaydetti ve maçtan da 30-24’lük skorla galip ayrıldı.

 Haber

Beşiktaş, bu maçta Ivan Ninčević ve David Rašić’in eksikliğini ciddi bir şekilde hissetti. Bu oyuncuların siyah-beyazlıların oyun düzeninde çok önemli birer yeri var ve sahada olmadıkları zaman Beşiktaş’ın zorlandığını gördük. Tecrübeli oyuncu Ramazan Döne 7 golle Beşiktaş’ın en skorer oyuncusu oldu, ancak bu gollerin beşinin yed metre atışından geldiğini not düşmekte fayda var. Celje karşısında Beşiktaş’ın skor yükünü Predrag Dačević üstlendi; Sırp oyuncu dinamik oyunuyla Celje savunmasını maç boyunca zorladı ve 6 gol kaydetti. Dačević, maçta yüzde 86 gibi kayda değer bir skor yüzdesiyle oynadı. Celje’nin adam adama savunmayla durdurmaya çalıştığı Nemanja Pribak’tan ise üç gol geldi.

 

Haber

Bjk.com.tr

Beşiktaş’tan iki oyuncu hakkında birer paragraf açalım. Tolga Özbahar, maçı tek golle kapattı. Ancak bununla birlikte Beşiktaş’ın kazandığı 10 adet yedi metre atışının dokuzunu Tolga yaptırdı. Başka bir deyişle Celje savunması top pivota indikçe Tolga’yı sadece faul yaparak durdurabildi. Maçın bir anında topa sahip olan Tolga’nın etrafında üç Celje’li oyuncu olduğunu, üçünün birlikte Tolga’yı durdurmaya çalıştığını gördük.

 

Haber

Bjk.com.tr

Ve kaleci Miroslav Kocić… Merzifon Belediyesi’ine karşı oynanan Süper Kupa maçında son derece zayıf bir performans sergileyen Kocić çok eleştirilmişti. Bu maçın başlarında da Kocić şimşekleri üzerine çekti. İlk 20 dakikada Beşiktaş kalesine gelen 13 şutun 12’si gol oldu; Kocić sadece tek bir şutu kurtarabildi. Ancak o andan itibaren Kocić gerçek oyununu ortaya koymaya başladı. Devrenin geri kalan on dakikasında gelen 9 şutun 7’sini kurtaran  Kocić (ki bunların ikisi hızlı hücumda birer bir pozisyon, biri de yedi metreydi), ikinci devrede de Beşiktaş savunmasında ilk devreye rağmen ciddi zafiyetler oluşmasına rağmen kalesine gelen 26 şutta 10 kurtarış yaptı. Miroslav Kocić iyi bir kaleci ve bunu bu maçta kanıtladı. Sadece biraz zamana, önündeki savunmayla uyumunu optimal düzeye getirmeye ihtiyacı var.

 Haber

Celje’ye gelecek olursak, genç bir ekibin nasıl başarılı bir takım oyunu oynayabileceğini gösterdiğini söyleyebiliriz. Orta oyun kurucuda David Razgor etkili oyununu 6 golle taçlandırdı. Celje’nin yerleşik oyunda özellikle sağ oyun kurucu pozisyonundan Beşiktaş savunmasını zorladığını bu kanaldan goller bulduğunu gördük. Bu pozisyondan Ziga Mlakar 7 gol, Šime Ivić 4 gol üretti. Maçtan önce performansını merak ettiğimiz 18 yaşındaki sağ kanat Blaž Janc ise 4 gol kaydetti ancak girdiği pozisyonlarda çok daha fazlasında da Beşiktaş kalecisini geçemedi.

Beşiktaş, kendisinden çok da üstün olmayan bir takıma Celje’ye karşı beklediğimiz galibiyeti alamadı. Şimdi çalışarak, eksikleri giderme zamanı. Celje’nin gençlerinin ardından bir sonraki rakip Paris St.Germain’in yıldızlar topluluğu olacak.

Fotoğraflar : Bjk.com.tr

Bakmadan Geçme