Beşiktaş Mogaz 4. Torbada!

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi torbaları belli oldu. Temsilcimiz Beşiktaş Mogaz, grup maçları kurasına 4. Torbadan girecek.

HENTBOLHABER.NET – VELUX EHF Şampiyonlar Ligi 2017/18 Sezonu gruplarında mücadele edecek takımların torbaları belli oldu. Avrupa’nın en iyi takımlarının Mart 2018’e kadar olan seyahat programları bu hafta belli olacak.

Grup aşamasına doğrudan katılan 27 takım için A&B ve C&D grupları dağılımını belirleyecek kura 30 Haziran Cuma günü Ljubljana Kalesinde gerçekleştirilecek. Kura çekimi ehfTV.com, ehfTV youtube kanalından ve EHF Champions League Facebook sayfasından canlı yayınlanacak.

A&B gruplarında sekizer takım, C&D gruplarında ise altışar takım mücadele edecek.

2017/18 SEZONU KURA ÇEKİLİŞ SIRALAMASI VE TARİHLER İÇİN TIKLAYINIZ

TORBALAR NASIL BELİRLENDİ?

Son şampiyon HC Vardar, önceki yılın şampiyonu Vive Tauron Kielce ile birlikte 2. Torbada yer aldı. Geçen sezonun ikincisi Paris Saint-Germain, Bundesliga’da üstüste ikinci şampiyonluğunu yaşayan Rhein-Neckar Löwen ile 3. Torbadan kuraya girecek. Şampiyonlar Liginde en fazla şampiyon olan takım FC Barcelona Lassa ise 2016/17 VELUX EHF FINAL4’da bronz madalyayı kaptırdığı Telekom Veszprem ile 1. Torbada yer aldı.

ÜLKE KORUMASINDA TEK İSTİSNA ALMANYA

Takımlar grup aşamasında aynı ülkeden rakiplerle karşılaşmayacak. Bu da Fransa, Polonya ve Macaristan takımlarının grup aşamasında birbirleriyle karşılaşmayacağı anlamına geliyor. Kuralın tek istisnası ise Almanya… Almanya’nın A&B  gruplarında üç takım olduğu için oyun sistemi gereği iki Alman takımı A veya B grubunda birbiriyle karşılaşacak. Üç defa Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan THW Kiel, Rhein-Neckar Löwen veya SG Flensburg-Handewitt ekiplerinden biriyle aynı grupta yer alacak.

A Grubu ve B Grubu kurasında ilk dört torba açık olacak. Ülke koruması nedeniyle kalan dört torba için kura farklı gerçekleştirilecek.

5. Torbadaki Polonya ekibi Orlen Wisla Plock, Kielce’nin yer almadığı gruba gidecek. 6. Torbadaki Macar MOL-Pick Szeged ise 1. Torbadaki Veszprém’le karşılaşmamak için Barcelona’nın olduğu gruba alınacak.

7. Torbadaki Bundesliga ikincisi SG Flensburg-Handewitt, PSG ile aynı grupta yer alırken, A&B gruplarındaki ikinci Fransız ekip HBC Nantes, Fransız şampiyonu ile karşılaşamayacağı için Rhein-Neckar Löwen’in bulunduğu gruba girecek. Netice itibarıyla THW Kiel, PSG ve Flensburg’un bulunduğu grupta yer alacak.

A&B GRUPLARI TORBALARI

TORBA 1
Telekom Veszprem (Macaristan)
FC Barcelona Lassa (İspanya)

TORBA 2
KS Vive Tauron Kielce (Polonya)
HC Vardar (Makedonya)

TORBA 3
Paris Saint Germain HB (Fransa)
Rhein-Neckar Löwen (Almanya)

TORBA 4
HC PPD Zagreb (Hırvatistan)
Aalborg Handball (Danimarka)

TORBA 5
HC Meshkov Brest (Belarus)
Orlen Wisla Plock (Polonya)

TORBA 6
RK Celje Pivovarna Lasko (Slovenya)
MOL-Pick Szeged (Macaristan)

TORBA 7
IFK Kristianstad (İsveç)
SG Flensburg-Handewitt (Almanya)

TORBA 8
HBC Nantes (Fransa)
THW Kiel (Almanya)

Haber

BEŞİKTAŞ 4. TORBADA YER ALDI

Beşiktaş Mogaz HT’nin de yer aldığı C&D gruplarında aynı ülkeden takımlar olmadığı için kura normal şartlarında gerçekleştirilecek.

C&D gruplarında 1 numaralı torbada Beşiktaş’ın daha önce de karşılaştığı İspanyol devi Ademar Leon ve Makedon HC Metalurg yer aldı. Beşiktaş Mogaz ise önceki sezon kendi yerine A&B gruplarında yer alan İsviçre ekibi Kadetten Schaffhausen ile 4. Torbada yer aldı. Kadetten yerine A&B gruplarına yükselen ekip ise Nantes oldu.

C&D gruplarında torbalar şöyle belirlendi:

TORBA 1
Abanca Ademar Leon (İspanya)
HC Metalurg (Makedonya)

TORBA 2
Skjern Handball (Danimarka)
HC Motor Zaporozhye (Ukrayna)

TORBA 3
RK Gorenje Velenje (Slovenya)
Montpellier HB (Fransa)

TORBA 4
Kadetten Schaffhausen (İsviçre)
Beşiktaş Mogaz HT (Türkiye)

TORBA 5
Chekhovskie Medvedi (Rusya)
Dinamo Bucuresti (Romanya)

TORBA 6
Elverum HH (Norveç)
Eleme Grubu 1.si

Haber

GRUP MAÇLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Grup maçları 13-17 Eylül’de başlayacak.  A&B gruplarında son maçlar 28 Şubat – 4 Mart 2018 tarihleri arasında oynanacak.

OYUN SİSTEMİ

Haber

BÜYÜK RESİM İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme