Beşiktaş Fransa’dan kayıpla dönüyor

Şampiyonlar Liginde Beşiktaş’ı mağlup eden HBC Nantes D Grubunda liderliğe yükseldi.

HENTBOLHABER.NET  – İlk haftasını lider kapattığı Şampiyonlar Liginde Beşiktaş Mogaz HT bu sefer gülen taraf olamadı.

Fransa’nın devler ligindeki üçüncü takımı olan HBC Nantes ile deplasmanda karşılaşan temsilcimiz, D Grubunun favorisine farklı kaybetti.

VELUX EHF Şampiyonlar Liginde ikinci maçına çıkan siyah beyazlılar henüz 10 dakika dolmadan 7:1 geriye düştü. Evsahibinin gollerinin dördü hızlı hücumdan geldi.

Beşiktaş ilk golünü 4:27’de attı. Kanatları iyi kullanamayan Beşiktaş Mogaz, orta bölgeden yaptığı ataklarda da Nantes savunmasına ve tecrübeli Fransız kaleci Arnaud Siffert’e takıldı. Nantes’ın Haftanın Oyuncusu seçilen Pivot Tolga Özbahar’a ciddi önlem alındığı gözlendi. 

Siyah beyazlıların kanatları iyi kullanamamasına karşın ev sahibinin en önemli silahı kanattaydı: Dominik Klein. Nantes’ın THW Kiel’den transferi Klein ile Beşiktaş’ın yıllar önce EHF Kupasındaki rakibi Frisch Auf Göppingen’den transfer edilen Sol Oyun Kurucu Olivier Nyokas maçın ilk devresinde durdurulamadı.

Nantes 12. Dakikada 9:2 öne geçmeyi başardı. Beşiktaş Mogaz kalede Yunus Özmusul’un kritik kurtarışları ve art arda attığı 3 gol ile farkı eritmeye çalıştı ancak Nantes hızlı ataklarla farkı 7 sayıya çıkarmayı başardı. Kaptan İbrahim Demir’in kurtardığı penaltı da maçı tribünde izleyen Türklere moral oldu.

Beşiktaş Mogaz ikinci yarıda da beklenen çıkışı yakalayamadı. Fransız ekibi galibiyet sevincini muhteşem salon Salle Sportive de la Trocardiere’yi dolduran taraftarları ile paylaştı.

Nantes Teknik Direktörü Thierry Anti maçın ikinci bölümünde ilk devrede oynayan yıldızlarını dinlendirirken Nantes ekibinde 3 oyuncu dışında herkes gol attı.

Boşnak Pivot Senjamin Buric 6 gol ile maçın en skorer ismi olurken Sağ Oyun Kurucumuz Ramazan Döne 5 gol kaydetti. Tolga Özbahar ise 4 gol attı. 3 gol atan Dominik Klein attığından fazlasını kaçırdı ancak böyle büyük bir oyuncunun sahada olması bile taraftarları ve takım arkadaşlarını ateşlemeye yetti.

EN FARKLI MAĞLUBİYET

Beşiktaş, geçen hafta Braga karşısındaki performansından oldukça uzak olduğu maçı 33:19 kaybetti. HBC Nantes’ın kadro derinliği, kanatların cılız performansı ve Tolga Özbahar’a alınan önlemler mağlubiyetin temel sebepleri oldu. Nantes’ın, Şampiyonlar Ligine göre mütevazı sayılan bütçesi 5 milyon Euro…

Hücum yüzdesi 31 (Nantes yüzde 60) olan Beşiktaş, şut verimliliğinde de yüzde 45’de kaldı (Nantes yüzde 67). Bu oranlarla siyah beyazlılar devler ligindeki en kötü performansına imza attı. Beşiktaş, VELUX EHF Şampiyonlar Ligindeki en farklı mağlubiyetini aldı.

Kapak fotoğrafı: @hbcnantesofficiel Facebook

Bakmadan Geçme