Beşiktaş Mogaz hangi salonu tercih edecek?

Tarihinde ilk defa geçen sezon Velux EHF Şampiyonlar Ligi gruplarına katılan Beşiktaş Mogaz, salon krizi ile karşı karşıya kaldı.

HENTBOLHABER.NET – Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF), Beşiktaş Mogaz’ın taraftar sayısı, ekonomik gücü, medyadaki etkisi gibi faktörler uyarınca 2015/2016 Sezonunda VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’ne ön eleme oynamadan katılacağını açıkladı.

Beşiktaş Mogaz Şampiyonlar Ligi Gruplarında haberi için tıklayınız

Geçen sezon da salon krizi ile karşı karşıya kalan Beşiktaş Mogaz HT, Süleyman Seba Spor Salonu’nun kriterlere uymaması sebebiyle iki maçını oldukça yüksek bedeller ödeyerek Sinan Erdem Spor Salonu’nda, diğer grup müsabakalarını ise Sinan Erdem Spor Salonu’nun bilinmeyen sebeplerle Beşiktaş’a tahsis edilmemesi nedeniyle Kocaeli Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda oynamak zorunda kaldı.

2015/2016 Sezonunda Beşiktaş Mogaz, yapılacak olan kura çekimi sonrasında VELUX EHF Şampiyonlar Ligi A veya B Grubunda  Avrupa’nın en iyi takımları ile 8’li grupta mücadele edecek. Son şampiyon FC Barcelona Lassa (ESP), Finalist MKB-MVM Veszprem (HUN), Paris Saint Germain HB (FRA), 2014 Şampiyonlar Ligi Şampiyonu SG Flensburg-Handewitt (GER) ve Bundesliga Şampiyonu THW Kiel (GER) başlıca rakipleri.

İSTANBUL DIŞI TERCİH EDİLECEK Mİ?
Beşiktaş Mogaz taraftarları için şu an en kritik soru “Hangi salon tercih edilecek”. Konu ile ilgili olarak Beşiktaş Mogaz idarecilerinin çalışma başlattıkları, sadece VELUX EHF Şampiyonlar Ligi için kombine kart çıkarılabileceği ve Sinan Erdem Spor Salonu’nun maliyetinin karşılanabileceğini konuşulurken, çeşitli taraftar grupları ise Beşiktaş Mogaz’ı, başta İzmir olmak üzere, EHF kriterlerine uyan kendi şehirlerindeki spor salonlarında oynamaya davet ediyorlar.

Bakmadan Geçme