Beşiktaş Mogaz ile dört dörtlük röportaj

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda mücadele eden Beşiktaş Mogaz, bugün Hırvatistan Şampiyonu PPD Zagreb ile 18:00’de Sinan Erdem Spor Salonu’nda karşılaşacak.

AYCAN AY/ HENTBOLHABER.NET – Temsilcimiz Beşiktaş Mogaz’ın yardımcı antrenörü İlker Şentürk ve yıldız oyuncuları Ivan Nincevic, Ramazan Döne ve Tolga Özbahar’dan, HC Prvo Plinarsko Drustvo Zagreb maçı ve VELUX EHF Şampiyonlar Ligi hakkındaki görüşlerini  Hentbolhaber.Net ekibine yeni katılan arkadaşımız Aycan Ay aldı.

Aycan Ay kimdir?

23 Ağustos 1995 İstanbul doğumlu, İngilizce ve Almanca biliyor, Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisi.

Hentbol maçlarına 5 ekim 2014’te Beşiktaş Mogaz’ın Sinan Erdem’deki KIF Kolding Kobenhavn ile oynadığı VELUX EHF Şampiyonlar Ligi maçıyla gelmeye başladı. O günden beri elinde olmayan sebepler haricinde Beşiktaş’ın İstanbul’daki hiçbir hentbol maçını kaçırmıyor. Hentbolhaber.Net ekibine katılan Aycan Ay, İngilizce ve Türkçe röportajları ve maç yazılarıyla karşınızda olacak. 

-Beşiktaş Mogaz’ın VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’ndeki performansı hakkında düşünceleriniz neler? Geçen seneki Beşiktaş ile bu seneki Beşiktaş arasında nasıl bir fark olduğunu düşünüyorsunuz?

Haberİlker Şentürk: “Performansımızdan henüz pek memnun değiliz. İki-üç maç vardı kazanabileceğimiz. RK Celje Pivovarna Lasko maçını kaybetmek bizi biraz üzdü. Art arda güçlü takımlarla oynadık, artık daha tecrübeliyiz.”

Tolga Özbahar: “Geçen sene VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’ne ilk defa katıldığımızdan takımda motivasyon biraz daha yüksekti. Bu sene de tabii ki yüksek ama yeni bir takım kuruldu, bir adaptasyon süreci yaşadık. Evet geçen sene çok iyi oynadık ama bu sene grubumuz gerçekten çok zor. Son 4 senenin final 4’una kalan en güçlü takımlar bizim grubumuzda, yine de buna rağmen ilk iki maç hariç VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde (VELUX EHF CL) iyi oynamaya başladık.”

Ramazan Döne: “Geçen senenin finalisti, iki sene öncesinin şampiyonu SG Flensburg-Handewitt, hentbolun devlerinden THW Kiel bizim grubumuzda. Bu sene grubumuz daha zor. Maç yaptıkça daha iyi oynuyoruz. Bu sene daha iyi bir takımız aslında. Ama yeni gelen arkadaşlarımız var. Uyum sorununu yavaş yavaş atlatıyoruz. Çok kısa sürede toparlanacağımızı ve daha güzel maçlar çıkaracağımızı düşünüyorum.”

Ivan Nincevic: “Her şeyden önce grubumuz çok zor. Çünkü Barcelona LASSA dışında Avrupa’nın şu an en iyi beş altı takımıyla oynuyoruz. Bu kadar güçlü takımlarla oynamak ve iyi mücadele etmeye çalışmak gerçekten zor. Evet mücadele ediyoruz, ama yeterli olmuyor. Bu sene iyi olmayan şey çok fazla sakat oyuncumuzun olması. Her zaman birileri sakat, David Rasic, ben, Tolga, şimdi Kocic. Sürekli birileri eksik olduğundan şampiyonlar liginin bu kısmında çok iyi olabildiğimizi düşünmüyorum. Ama ileriye bakmak ve pozitif düşünmek zorundayız.”

-SG Flensburg-Handewitt, THW Kiel, MKB-MVM Veszprém maçlarında biz gayet iyi mücadele eden bir Beşiktaş Mogaz izledik. Hatta RK Celje Pivovarna Lasko maçında ikinci yarının ortalarına kadar Beşiktaş Mogaz öndeydi sonradan geriye düştü. Bu konuda neler düşünüyorsunuz?

İlker Şentürk: “İyi oynadık ama üç dört oyuncunun sakat olması, yeterli rotasyonu yapamamamıza ve maçın sonunu getirememize sebep oldu.”

Tolga Özbahar: “Çok genç ve dinamik bir takımla oynadık. O sıralarda çok fazla sakat oyuncumuz olduğundan rotasyon sorunumuz vardı o maçta. O yüzden sonlara doğru takım yoruldu. Celje gerçekten iyi bir takım, Kiel’e bir sayıyla yenildiler. İnanıyorum ki altı oyuncumuz sakat olmasaydı biz o maçı alabilirdik.”

Ramazan Döne: “Geçen sene de VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde oynamış olmamıza rağmen ilk maç olmasından dolayı tecrübe eksikliği vardı diyebiliriz. Daha geç olsaydı kazanabileceğimiz bir maçtı. O gün de çok küçük hatalar yaptık, adaptasyon sürecini yavaş yavaş oynayarak atlatıyorduk. Ondan sonraki maçlarda biz daha iyi oynamaya başladık.”

HaberIvan Nincevic: “Bu kadar iyi takımlar ve bu kadar iyi oyunculara karşı oynadığınızda bazen biraz yıkılabiliyorsunuz. Güçlü takımların fark yarattığı kısım şu: Oyuncular yorulduğunda yerine yeni oyuncular koyabiliyorlar ama biz hep aynı oyuncularla oynuyoruz ve böyle zor oyunlarda bu tabii ki bizim için iyi olmuyor.”

-Yarın (Bugün) HC Prvo Plinarsko Drustvo Zagreb (PPD Zagreb) maçı var. Zagreb savunmada sertliğin dozunu oldukça yukarı çekebilen bir takım. Maçın nasıl geçeceğiyle ilgili bir tahmininiz var mı?

İlker Şentürk: “Biz de sert oynayacağız. Savunmamızın gücüyle onları yıldırmamız lazım. Savunmadaki bazı hatalarını biliyoruz, buna göre bazı stratejilerimiz var.”

Tolga Özbahar: “Biz onların sertliğine ayak uydurmak zorundayız. Çünkü burası bizim sahamız. Onlardan daha sert oynamamız gerekli, diğer türlü çok kolay teslim oluruz, çünkü çok genç, dinamik ve sert oynayan bir takım. Sakat oyuncularımız olmasına rağmen bizim için önemli ve galip gelebileceğimizi düşündüğümüz bir maç. Umarım her şey istediğimiz gibi olur ve yeneriz.”

Ramazan Döne: “Zor bir maç olacak, biz de sert ve iyi bir savunma yapıyoruz. Sert ama seyir zevki yüksek bir hentbol izlenileceğini düşünüyorum. Açıkçası burada önemli olan rakiple kavga edercesine değil de hentbol çerçevesi içerisinde mücadele etmek.”

Ivan Nincevic: “Zagreb bu sene gerçekten harika oynuyor. Hem deneyimli, hem genç oyuncuları var ve uzun zamandır böyle savaşan, duygusal olarak da kendini vererek oynayan bir takım görmemiştim. Bu maçta favori gösterilenin Zagreb olduğunu düşünüyorum ama olabildiğince her şeyimizi verip mücadele edeceğiz.”

-VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde edindiğiniz tecrübeleri Süper Lige aktarabildiğinizi düşünüyor musunuz? Takımın geçen seneden daha iyi ve daha kötü olduğunu düşündüğünüz yönleri var mı?

İlker Şentürk: “Olumlu anlamda bir farklılık olarak geçen seneye göre daha tecrübeliyiz. Ama olumsuz olarak da ağırlığı VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’ne verip süper ligdeki takımları biraz unutuyoruz.”

Tolga Özbahar: “Aktarıyoruz tabii ki, ama VELUX EHF Şampiyonlar Ligi bizi çok yoruyor. İki-üç günde bir hep deplasmanda maç yaptık. Şampiyonlar ligine yüzde yüzümüzü vermek zorundaydık, çünkü karşımızdaki takımlar çok iyiydi. Ama Ocak-Şubat’tan sonra geçen sene olduğu gibi VELUX EHF Şampiyonlar Ligi tecrübesi bizi Süper Lig’de çok üst düzeye çıkaracak.”

Ramazan Döne: “Aktarıyoruz aslında, ama bazı maçlarda skor anlamında bunu gösteremiyoruz ve bu bize yakışmıyor. VELUX EHF Şampiyonlar Ligi dönüşünde Ankara’da bir maç kaybettik . Bizim o günkü yorgunluğumuz, pas hatalarımız, birçok faktör vardı. Ama bunu artık düzelttiğimizi düşünüyoruz. Bundan sonra daha önce yaptığımız hataları yapmadan daha iyi maçlar çıkarmayı istiyoruz. Sonuçta VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde iyi mücadele etmek, Beşiktaş Mogaz’ı gelebileceği en iyi yere getirmenin yanında asıl hedefimiz Türkiye ligi. Biz sezon sonunda şampiyon olup hedeflediğimiz tüm kupaları almak istiyoruz.”

Ivan Nincevic: “Tabii ki. Süper Lig’den korkmamız gerektiğini düşünmüyorum. Çok iyi oyunculara ve çok iyi bir takıma sahibiz. Türkiye liginde de mücadele etmeye devam edip, bütün maçlarımızı kazanmamız gerekiyor.”

Haber

Fotoğraf: bjk.com.tr

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı beş maçta henüz galibiyet alamayan Beşiktaş Mogaz’ın oyuncuları, Beşiktaş taraftarlarının desteğini bugün 18.00’de Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak HC Prvo Plinarsko Drustvo Zagreb maçında yanlarında görmek istediklerini ayrıca belirttiler.

Bakmadan Geçme