Beşiktaş Mogaz, KIF Kolding’i durduramadı

Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımı bugün evinde muhteşem bir seyirci topluluğu önünde oynadığı VELUX EHF Şampiyonlar Ligi maçından puan çıkaramadı

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi (VELUX EHF CL) B Grubu’nda mücadele eden Beşiktaş MOGAZ Hentbol Takımı dün Sinan Erdem Spor Salonu’nda Danimarka Şampiyonu KIF Kolding Kobenhavn Takımı’nı ağırladı.

Beşiktaş taraftarının büyük ilgili gösterdiği ve Türkiye’deki hentbol maçlarının seyirci rekorunun kırıldığı maç Avrupa basının ilgi odağı oldu. Türk temsilcisi Beşiktaş her ne kadar mağlup olan taraf olsa da haberler “tarihi maç” başlıklarıyla verildi.

Haber

Beşiktaş MOGAZ mücadeleye Kaleci Yunus Özmusul, Sağ Kanat Bülent Erkol, Sağ Oyun Kurucu Ozan Arifoğlu,  Orta Oyun Kurucu Erwin Jan Feuchtmann Perez, Sol Oyun Kurucu Predrag Dacevic, Sol Kanat Ivan Nincevic ve Pivot Tolga Özbahar yedisiyle başladı.

Rakip Danimarka ekibinde ise maçın ilk yedisi Kaleci Kasper Hvidt, Pivot Torsten Laen, Sol Oyun Kurucu Bo Spellerberg, Sol Kanat Magnus Landin, Sağ Oyun Kurucu Kasper Irming Andersen, Pivot Cyril Viudes ve Sağ Oyun Kurucu Kim Andersson oldu.

İlk gol Danimarka temsilcisinden gelirken Beşiktaş’ın mücadeledeki ilk golünü Erwin Perez attı.  KIF Kolding Kobenhavn kanatlardan etkili ataklar yaparken Beşiktaş orta alandan gol aradı. Sağ Kanat Ercan Aşıkoğlu’nun yokluğunda gol silahı olarak Ozan ve sakatlıktan bu maçta dönen Nincevic’i kullanan Beşiktaş tutuk oyununa rağmen devrenin büyük kısmında tecrübeli rakibinin farkı açmasına engel oldu. İlk yarının son dakikalarında Erwin ile sayı arayan Beşiktaş pozisyonlardan yararlanamadı. Kolding’in bulduğu hızlı hücumlar golle sonuçlanınca takımlar soyunma odasına 11-16 ile gitti.

Haber

Siyah Beyazlılar ikinci yarıya Kaleci Yunus Özmusul, Sağ Kanat Bülent Erkol, Sağ Oyun Kuruc Ivan Nincevic, Sol Oyun Kurucu Predrag Dacevic, Orta Oyun Kurucu Erwin Jan Feuchtmann Perez, Sağ Oyun Kurucu Ozan Arifoğlu ve Pivot Tolga Özbahar yedisiyle başladı.

KIF Kolding Kobenhavn ise ikinci devrede sahaya şu yedi ile çıktı: Kaleci Kasper Hvidt, Sol Oyun Kurucu Bo Spellerberg, Sol Oyun Kurucu Lasse Anderson, Pivot Torsten Laen, Sol Kanat Magnus Landin, Sağ Kanat Simon Edelber Jensen ve Sağ Oyun Kurucu Kim Andersson.

İKİCİ DEVRE
İlk yarıdaki tutukluğu üzerinden atamayan Beşiktaş MOGAZ ikinci devrenin ilk dakikalarında sayı üretmekte etkili olamadı. Bu yarıda Müfit Arın Sağ Oyun Kurucu Ramazan Döne’yi sahaya sürdü. Beşiktaş bu yarıda kazandığı 7 Metre atışlarını sayıya çeviremezken Kolding kadro genişliğini avantaja çevirerek oyundan düşen Beşiktaş’ın açıklarını iyi değerlendirdi. Ramazan’ın 6 gol attığı bu yarıda son 5 dakikaya girildiğinde tabela 23-30 idi. Danimarka ekibi maç boyunca kazandığı dört 7 metreyi de gole çevirirken Beşiktaş altı 7 Metre’den sadece ikisini gole çevirdi. Nincevic’in son dakikalarda bulduğu pozisyonlar farkı kapatmaya yetmedi. Maç 24-33 sona erdi.

Karşılaşmayı Makedonyalı Slave Nikolov veGjorgji Nachevski çifti yönetirken Gözlemci olarak Yunanistan’dan Sotiris Migas görev yaptı.

Bakmadan Geçme