Beşiktaş “Sırp Palmarsson” ile anlaştı

Beşiktaş Mogaz HT, Sırp Marko Krsmancic ile anlaştı.

HENTBOLHABER.NET / ÖZEL – VELUX EHF Şampiyonlar Liginde mücadele eden Beşiktaş Mogaz HT, kadrosunu “Sırp Palmarsson” olarak tanınan Marko Krsmancic ile güçlendirdi.

Hem Orta hem Sol Oyun Kurucu oynayabilen çok yönlü Sırp oyuncu, geçen sezon Macar ekibi Grundfos Tatabanya KC’de forma giydi.

2 Aralık 1989 doğumlu Krsmancic, ilk Avrupa Kupası mücadelesine Avusturya ekibi Alpla HC Hard ile 2012’de çıktı.

Siyah beyazlılarda Sol Oyun Kurucu Predrag Dacevic sakatlığı nedeniyle Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligindeki ilk maçında yer alamadı. Gruplarda 10 maç oynayacak Beşiktaş, sezona Portekiz şampiyonu Braga karşısında galibiyetle başlasa da grubundaki dişli rakipleri ve üç güne bir oynanan maçlar nedeniyle kadrosunu güçlendirmek için arayış içindeydi.

Sırp genç milli takımlarının tamamında (U 16, 17,18,19,20) forma giyen Krsmancic, bu kategorilerde 50’den fazla maçta oynadı. Sırbistan A Milli Takımı ile 24 maça çıkan Marko Krsmancic 2013 Dünya Şampiyonası kadrosunda da yer aldı.

Krsmancic, Sırbistan’da 2008-2010 yılları arasında oynadığı RK Jugovic’in kaptanlığını yaptı. Alman DHC Rheinland’da 2010/11 sezonunda forma giyen Sırp oyuncu, Avusturya şampiyonu 2011/12 Sezonu öncesi HC Alpla Hard’a transfer oldu.

HC Alpla Hard ile üç sezon üst üste şampiyon olan Marko Krsmancic, Avusturya liginin en değerli oyuncusu seçildi.

Lider kimliğe sahip bir oyuncu olan ‘Sırp Palmarsson’, tekniği ve ayak oyunlarıyla dikkat çekiyor. Bire birde iyi olan oyuncunun şut çeşitliliği de göze çarpan bir başka özelliği. Krsmancic, savunmada da oldukça etkili bir oyuncu.

Krsmancic, 1.90m boyunda ve 93 kilo.

KRSMANCIC’İN BENZETİLDİĞİ PALMARSSON KİM?

26 yaşındaki İzlandalı milli oyuncu Aron Palmarsson, orta oyun kurucu ve sol oyun kurucu mevkiilerinde başarıyla oynuyor. Beşiktaş Mogaz oyuncularının 2014/2015’de THW Kiel formasıyla, geçen sezon da Macar devi Telekom Vesprem formasıyla karşı karşıya geldiği Palmarsson, günümüz hentbolunun en büyük yıldızlarından biri olarak kabul ediliyor. 2014/2015 Sezon sonunda Veszprem’e transfer olan Aron Palmarsson, THW Kiel ile 2 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazandı.

Bakmadan Geçme