Beşiktaş Mogaz Türkiye Kupası’nın sahibi

Erkekler Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş Mogaz, kupanın sahibi oldu.

HENTBOLHABER.NET – Bolu Karaçayır Spor Salonu’nda oynanan final karşılaşmasına Göztepe başladı.

Müsabakanın ilk golü Beşiktaş Mogaz’dan Mijo Tomic’ten geldi. Göztepe’nin ilk golünü ise Tuğberk Çatkın kaydetti. Müsabaka karşılıklı goller ile devam etti ve ilk 5 dakika 3:2 Beşiktaş Mogaz’ın lehine geçildi. Göztepe hücumda üst üste hatalar yapınca Beşiktaş Mogaz fırsatı iyi değerlendirdi ve ilk 10 dakika 7:4 siyah-beyazlıların lehine geçildi. Beşiktaş aradaki farkı 3 sayıya çıkarınca Göztepe antrenörü Adnan Öztürk mola almak zorunda kaldı. Moladan sonrada Beşiktaş Mogaz aradaki farkı korumayı başardı. Her iki takımda da kaleciler ön plana çıkarken Göztepe kalecisi Yunus Özmusul, Beşiktaş Mogaz’ın farkı açmasını engelledi. 20.dakika geride kaldığında İstanbul temsilcisi 10:6 önde olan taraf idi. Yunus üst üste kurtarışları sonucu takımının aradaki farkı kapatmasını sağladı ve 27.dakikada aradaki fark tek sayıya düştü (11:10) İlk devrenin son dakikası içerisinde Göztepe’de Janko Kevic hücumdan boş döndü ve savunmaya dönerken de yapmış olduğu hareket sonucu takımının ilk devrelerinin sonlarında eksik oynamasına sebep oldu. Beşiktaş Mogaz’da Göztepe’nin eksik oynamasını iyi değerlendirdi ve 13:10 ilk yarıyı önde tamamladı.

Haber

İkinci yarıya siyah-beyazlılar başladı ve ilk saniyelerde Pribak golü attı ve aradaki farkı 4 sayıya çıkardı. Karşılıklı goller ile 35.dakika 15:12 Beşiktaş Mogaz’ın üstünlüğü ile geçildi. Göztepe’ye göre daha iyi bir hücum oranına sahip olan siyah-beyazlılar 43.dakikayı 19:13 önde geçen taraf oldu.

Müsabakanın son 15 dakikasında Beşiktaş Mogaz 6 sayılık farkı devam ettirmeyi başardı(20:14). Müsabakanın son 10 dakikasına 22:16 ile Beşiktaş Mogaz üstün giren taraf oldu. Adnan Öztürk molasına rağmen ne yazık ki Göztepeli oyuncular oyunda dengeyi kuramadı. Son 4 dakikaya Beşiktaş Mogaz 24:19 önde girdi. Özellikle müsabaka boyunca Ramazan Döne Beşiktaş Mogaz’da etkili olan oyuncu idi. Hücumda Beşiktaş Mogaz boş dönünce Göztepe aradaki farkı son iki dakikada 4 sayıya düşürdü.(24:20) Müsabakanın sonuna kadar üstünlüğünü sürdüren Beşiktaş Mogaz maçı 25:21 kazandı.

Beşiktaş Mogaz 2017-2018 sezonunda Türkiye Kupasının sahibi oldu.

 

Bakmadan Geçme