Beşiktaş Mogaz ve diğerleri

Yazarımız Dr. Zeki Pehlivan, Beşiktaş Mogaz’ın şampiyonluğu ile sona eren Erkekler Süper Ligi finalini kaleme aldı.

2014-2015 Hentbol Sezonu’nu toplam 3 kupa ile kapatan Beşiktaş’ın ligde yer alan diğer takımlarla aradaki farkı gittikçe açtığı görülüyor. Bir sezon daha Beşiktaş Mogaz’ın Şampiyonluğu ile tamamlandı. Üst üste 7. şampiyonluğu kazanarak kendi rekorlarını kıran Beşiktaş, bu yıl çok önemli işlere de imza attı.

Toplam 53 maç oynayan ve bu çok yoğun maç trafiği içerisinde alınan kupalar yanında, Şampiyonlar Ligi’ne kalmayı da başararak çok önemli takımlarla bizleri tanıştıran, canlı olarak onları izleme fırsatı sunan, ayrıca Türkiye’de hentbolda en çok seyirci rekorunu da bu yıl kıran Beşiktaş Mogaz’a çok teşekkürler.

Ancak, bu noktada finalde karşılaştığı Büyükşehir Belediye Ankaraspor’a da hiç yabancısız finale kadar geldikleri ve gösterdikleri mücadele için ayrıca teşekkür etmek, Aydın Aydınlı ve ekibini kutlamak gerek. Aslında kulüp olarak onların da (ayrıca diğer takımlarımızın da) vizyonlarını büyütmelerini bekliyoruz. Bütçe olarak Beşiktaş’ın yaptıklarını yapabilecek kaynakları olduğunu düşünüyorum.

Final serisini 3-0 geçerek sahasında şampiyonluğu kucaklayan Beşiktaş’ın maçı oynadığı Süleyman Seba Spor Salonu’nda bir başka güzelliğe de imza atıldı. Down Sendromlular Derneği ile gerçekleştirilen etkinlik de ayrı bir güzellikti hentbol adına, ekran başında ayrı duygulandırdı. Bu özel çocuklarımızın neşesi, aldıkları keyif bizleri de mutlu etti. Bu nedenle bu organizasyonu sağlayan başta federasyonumuz, Beşiktaş Mogaz ve BB Anakaraspor kulüplerine teşekkür ederim.

Serideki şampiyonluk maçına gelince; Kürşad Erdoğan, İbrahim Özdeniz hakem ikilisinin yönettiği maçta, Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor’u 33-25 yenen Beşiktaş Mogaz, 2014-2015 sezonu Hentbol Erkekler Süper Lig şampiyonu oldu. Siyah-beyazlılar, üst üste 7. toplamda da 11. şampiyonluğuna ulaştı.

Baştan sona Beşiktaş’ın üstünlüğü ile geçen karşılaşmada, ikinci yarıda farka giderek Beşiktaş lehine sonuçlandı. Maçın başında öne geçen Beşiktaş, 22. dakikaya kadar üstünlüğünü korudu ancak bu dakikada Büyükşehir Belediyesi 10-10 berberliği yakaladı. Daha sonra yine öne geçen Beşiktaş ilk yarıyı da 16-13 önde tamamladı.

İkinci yarı ilk hücumdan boş dönen Büyükşehir bundan sonra skorda dengeyi yakalayamadı. Kadro derinliğini de iyi kullanan ve 54. dakikada farkı 10 yapan Beşiktaş son dakikalarda oyunu yavaşlattı ve maçı 33-25 kazandı.

Maçın devre arasında ise özel misafirler için hazırlanan etkinlikte kaleci İbrahim’e 4 mt. atışı yapan çocuklarımız, hentbolle tanıştı. Keyif aldıkları ve eğlendikleri her hallerinden belli olan çocuklarımıza maç sonunda da federasyon Başkanımız Bilal Eyüboğlu tarafından madalyaları verildi. Bu mutluluğu onlara yaşatan federasyonumuzun bu tür etkinliklerini devamlı görmek biz hentbol camiasını da mutlu edecektir.

Bu arada Alman Ligi’nin yeni takımı TV Bittenfeld’e transfer olan kaleci Yunus Özmusul’un da son maçıydı. Kendisine başarılar diliyor, başka sporcularımızın da bu tür transferlerini görmeyi istiyoruz.

Evet, Hentbol Erkekler Süper Ligi sona erdi. İyisi kötüsü ile bir sezon daha geçti. Bu sene maçlarda çok güzel mücadeleler izledik. Seyirciyle de bunları bütünleştirebildiğimizde bu mücadeleler daha da anlamlı olacaktır.

Önümüzdeki sezon için şimdiden yeni planlamalar, yeni transferler başladı. Yeni çıkan yabancı transferi kuralı gereği daha kaliteli yabancılar gelmesini ve daha iyi maçlar izlemeyi umuyoruz. Ayrıca Avrupa’da mücadele edecek takımlarımızın da daha üst seviyelerde yer alabilmesini bekliyoruz.

Şimdiden tüm takımlarımıza, antrenörlerimize, sporcularımıza ve olmazsa olmaz hakemlerimize kolaylıklar, başarılar dilerim.

Bakmadan Geçme