Beşiktaş Mogaz’da Yunus ve Ramazan

Yazarımız Günal Ensari, Ankara’da THF Spor Salonunda oynanan Erkekler Süper Lig Final Serisi ilk maçını kaleme aldı.

Beşiktaş Mogaz’da Yunus ve Ramazan
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkekler Süper Lig Final Serisi ilk maçında Büyükşehir Belediye Ankaraspor – Beşiktaş Mogaz THF Spor Salonunda karşı karşıya geldi

Maç başladıktan 34 saniye sonra Beşiktaş Mogaz’dan Ozan Arifoğlu savunmada yaptığı sert faul sonrası hakemlerin kural gereği gösterdiği kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.

Karşılıklı iyi savunma yapılan karşılaşmada 6. dakikaya girerken skor 1-3 Beşiktaş Mogaz lehineydi. Beşiktaş Mogaz’ın yaptığı iyi savunmaya, her zaman olduğu gibi yine Yunus Özmusul kalede iyi bir performans sergileyince, hücumdan elde edilen iki gol sonucunda 8. dakikada skor 1-5 oldu. Ardından da Büyükşehir Belediye Ankaraspor’un molası geldi.

2-3 farkla devam eden maçta bu kez 18. dakikada Büyükşehir Belediye Ankaraspor’un oyuncusu Adnan Tayfur yaptığı sert faul sonrası kural gereği kırmızı kartla ile oyun dışında kaldı. Bu maçı yöneten IHF kokartlı Kürşad Erdoğan- İbrahim Özdeniz hakem çiftimiz, Temmuz 2015 de Brezilya’da yapılacak Genç Erkekler Dünya Şampiyonasında görev yapacak. Hakem çiftimiz Dünya Şampiyonası’nın kriterlerine uygun ve oraya bir hazırlık niteliğinde hassasiyetle başarılı bir maç yönettiler.

25.dakika dolarken skor 11-12 Beşiktaş Mogaz lehineydi. İstenen formdan uzak yabancı oyuncuların açığını kalede Yunus iyi performansı ile ve hücumda da Ramazan attığı gollerle dengeledi. Daha sonra karşılıklı gollerle Beşiktaş Mogaz ilk yarıyı 13-14 önde bitirdi.

İkinci yarı başladıktan sonra ilk 5 dakika içinde Büyükşehir Belediye Ankaraspor’un kullandığı iki 7 metre atışını bu kez kaleci İbrahim çıkardı. Maçta 8. dakika dolarken skor 17-20 Beşiktaş Mogaz lehine idi.

Büyükşehir Belediye Ankaraspor’dan Onur’un alkışlanacak asistlerini, takım arkadaşları gole çevirmeye çalışırken 2015-2016 sezonunda Alman TV Bittenfeld 1898 takımında yer alacak olan başarılı kaleci Yunus Özmusul aynı güzellikte bu atışları çıkararak gole izin vermedi. 47. dakika dolarken skor 19-23 Beşiktaş Mogaz kontrolündeydi.

Savunmada durdurulamayan Ramazan arka arkaya golleri sıraladı. Pivot Tolga da kalitesine uygun alkışlanacak goller ile takımına katkıda bulundu.

52.dakikası 20-25 ve 55. dakikası 22-27 Beşiktaş Mogaz üstünlüğü ile geçilen maçta, Büyükşehir Belediye Ankaraspor’dan Onur ve Tuğberk’in iyi oyunu yanı sıra kalede Taner’in performansı skoru değiştirmeye yetmedi.

Kalesinde devleşen Yunus’un ve gününde bir Ramazan’ın 13 gol kaydederek yıldızlaştığı maçtan Beşiktaş Mogaz 24- 30 üstün ayrılarak serideki ilk maç sonrası 1-0 öne geçti.

Başarı dileklerimle.

Fotoğraflar: www.thf.gov.tr ve www.bjk.com.tr den alınmıştır.

Bakmadan Geçme